Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

BİRİNCİLİK KAZANARAK ELAZIĞ’DA VE BÖLGEDE İLK OLDU

2020 yılında 81 farklı ülkeden 3200 tane fotoğraf sanatçısının katıldığı Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda Ömer Temel, 1 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük ödülü alarak Türkiye’de 3.

Dünya genelinde ise 12. Oldu.

“İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM”

Yarışmanın içeriğini anlatan Temel,” Fotoğraf sanatçılarını farklı kategorilerde fotoğraflarını yüklemeleriyle gerçekleşiyor.  50’ye yakın jüri adayının içerisinden seçerek ince eleyip sık dokuyarak fotoğraflar ayarlanıyor.  Her kurala dikkat ediliyor. Işıktan, detaya, açıya kadar hepsine bakılıyor. Biz düğün kategorisinde birkaç fotoğrafla yer aldık. Yarışmaya 2020 yılının ilk döneminde katıldık. Burada yaklaşık 20 küsur fotoğrafla bulunduk. Kendi bünyemizde katıldığımız fotoğrafları kategori olarak ayırmıştık. Detay olarak bir tane birinciliğimiz var. Bu puanla  Türkiye’de 3. ,Dünya’da 12. sıraya yükseldik.  Elazığ ve bölgede böyle bir dalda resmi ödül alan yok. Resmi bir ödül olduğu için bunun bize artısı fazla oldu. Farklı kategoriler olmak kaydıyla. 1 birinciliğimiz , 2 tane ikinciliğimiz, Bir adette üçüncülüğümüz var. Bunların hepsi düğün kategorisinde tekli damat, detay, gelin. Bu başarı 2020 yılının bize getirmiş olduğu güzelliklerden biri. Zor aşamaları geçerek geldiğimiz bir noktadır. İşimizi severek yapıyoruz. Üstüne koyarak ilerlemeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

“SEKTÖRE GİRMEM MERAKLA BAŞLADI”

Fırat Üniversitesi İktisat mezunu olan Temel, şuan yine aynı üniversite, radyo, televizyon ve lisans eğitimim devam ediyor. 10 yılı aşkın bir süredir fotoğrafçılık yapan ve bu işe merakla başladığını ifade eden Ömer Temel,” Fotoğraf sektörüne girmem, merakla başladı. 4 yıldır da kendi firmamı kurdum. Hem fotoğraf hem video alanında prodüksiyon firması olarak devam ediyoruz. Bu sonuçları elde etmemim tek yolu işimi çok sevmem. İktisat mezunuyum.Temel bilimlerde de yüksek lisans yapıyorum. İlk mezun olduğum bölüm İktisat. Alanımla farklı, ben bir bankada çalışmak yerine, fotoğrafçılığın üzerine yoğunlaşarak devam ettim. “ dedi.

YENİ YARIŞMALARDA YER ALMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUM”

Yeni yarışmalarda yer almak için çalışmaları olduğunu belirten Ömer Temel, şu ifadelere yer verdi; “Zor bir yarışma olduğu için deneme süreçleri oluyor. Yılda bir kerede olsa girmeye çalışıyoruz. Bunun harici yine uluslararası birkaç platformun oluşturduğu resmi sonuçlar verebilecek şekilde yarışmalar düzenleniyor. Sürekli elimizde ki fotoğraflardan yola çıkarak en iyi hangi sonucu alabiliriz düşüncesiyle katılıyoruz yarışmalara.  Amacımız farklı kategorilerde, yarışmalarda ödüllere sahip olabilmek. İlk olarak kendimizi sonra Elazığ’ı ve Türkiye’yi tanıtabilmek. Ülkemiz açısından da güzel oluyor.  Türk Bayrağı’nın durması bizim için gurur verici oluyor. Yeni yarışmalarda yer almaya özen gösteriyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol