Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ PLATFORMUNDAN 4 DİLDE KINAMA

BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ PLATFORMU ve Idareci Bürokratlar Birliği Derneği Başkanı Yücel CAN açıklamalarında; Bütün Dünyaya seslenmek istiyoruz;

Fransa’nın Dünya üzerinde emperyalist bir anlayış ile yüzlerce yıldır insanların canları ve kanları üstüne kurduğu sözde medeniyetini ve zenginliklerinin kaynağını gayet iyi biliyoruz. Yakın tarihte Cezayir, Ruanda, Mali gibi pek çok ülkede yüz binlerce insanı soykırıma tabi tutup mazlum ülkelerin varlıklarına konanları da çok iyi biliyoruz.

Dün bunları yapan Fransa’nın bugün faşizan bir yaklaşım ile İslam düşmanlığını bir politika haline getirmesini ise asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Fransa, yüz yıllardır küresel ölçekte nefret saldırılarına dün olduğu gibi, bugün de devam etmektedir. Fransa’nın kan üzerine kurduğu bu gücü kullanan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ise ülkemize ve İslam Alemine yaptığı küstah açıklamalar kesinlikle kabul edilemez.

Bağımsız ve güçlü Türkiye anlayışının her zaman destekçisi ve savunucusu BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ PLATFORMU olarak söz konusu gelişmelere karşı asla kayıtsız kalmayacağız.

Uluslararası Hukuku hiçe sayan, İnsan Haklarına karşı şiddet, nefret ve ayrımcılık suçlarını işlemeye devam eden Fransa’nın ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslamiyet'e ve İslam'a karşı sınır tanımaz saldırganlıklarını ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN üzerinden Ülkemize karşı ortaya koyduğu bu yaklaşımları ve açıklamaları kınıyoruuz, protesto ediyoruz.

BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ PLATFORMU BAŞKANI ve İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel CAN sözlerine devam ederek şunları söyledi:

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ, BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ...

İslam Dinine, Peygamberimize, Türkiye 'ye, İslam Alemine,  İnançlarımıza, değerlerimize hakaret eden, saldıran, düşmanlık yapan, aşağılayan Fransa ile birlikte markalarımıza, ürünlerimize, sınırlama getiren İsrail, Ermenistan, Kanada, Arabistan gibi ülkeler  başta olmak üzere bu tür haksızlıkları yapan ülkelere karşı dalga dalga büyüyerek; gerekiyorsa başka ülkelerin mallarını da protesto ederek yerli ve milli malları tercih ediyoruz. Aynı zamanda İslam Alemi için kardeşliğe, birlik ve beraberliğe destek sağlamak ve İslam Ülkelerini; Azerbaycan, Suriye, Irak... gibi ülkeleri içten ve silahla vurmaya yardım etmemek için dalga dalga Fransa, İsrail, Ermenistan Mallarını  protesto ve boykot ediyoruz.

İslama, Peygamberimize, İslam alemine, İslam aleminin önderi olduğunu bildikleri için Türkiye’mize, milli ve manevi değerlerimize fütursuzca saldıran, her türlü aşağılık hakareti yapan ülkelerin mallarını tüketicilerce protesto edilerek alınmaması, yerli ve milli malların tercih edilmesi ve özellikle de İslam Dinine ve Peygamberimiz sav hakaret eden küresel zulme dur demek elzemdir.

 BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ PLATFORMU olarak böyle bir harekete öncülük ederek değerlerimize sahip çıkmak en asli görevlerimizden birisidir

ARAPÇA

التصريح الصحفي لمنصة "نحن معا أقوى"


نحن في منصة "نحن معا أقوى"، ندين تصريحات رئيس فرنسا ماكرون وكذا الدول التي تسحب البضائع التركية من أسواقها وتكرس المنافسة غير العادلة.

نحن يوجال جان رئيس منصة "نحن معا أقوى"، ورئيس جمعية اتحاد الإداريين والبيروقراطيين نريد أن ننادي العالم كله.


نحن نعلم جيدًا كيف بنت فرنسا حضارتها ومصادر ثروتها بفهم امبريالي بحت على حياة ودماء الناس. نحن نعرف جيدًا الأشخاص الذين قتلوا مئات الآلاف من الناس في إبادات جماعية في العديد من البلدان مثل الجزائر ورواندا ومالي في الماضي القريب واستولوا على ثرواتهم.


نحن لا نقبل أبدًا وندين بشدة حقيقة أن فرنسا، التي فعلت هذه الأشياء بالأمس، حولت الإسلاموفوبيا إلى سياسة ذات نهج فاشي اليوم. تواصل فرنسا اليوم هجمات الكراهية على نطاق عالمي، كما فعلت لعدة قرون وكأن ما اقترفته قد حصل بالأمس. ان التصريحات الوقحة التي أدلى بها رئيس فرنسا ماكرون لبلدنا والعالم الإسلامي، والذي يستخدم هذه القوة التي أسستها بلاده على الدم، غير مقبولة على الإطلاق.

اننا في منصة نحن أقوياء معا، وكما تعودنا على دعم الفهم المستقل والقوي لتركيا لن نظل صامتين او غير مبالين تجاه هذه التطورات.


وبغض النظر عن عدم احترام القانون الدولي والاستمرار في ارتكاب جرائم العنف والكراهية والتمييز ضد حقوق الإنسان

من قبل فرنسا والرئيس الفرنسي ماكرون، فإننا ندين بشدة ونحتج على تصريحات هذا الأخير وعدوانه على الإسلام وأسلوبه المتهجم ضد بلدنا من خلال رئيسنا رجب طيب أردوغان.

يواصل يوجال جان، رئيس منصة نحن أقوياء معا، ورئيس جمعية الإداريين والبيروقراطيين كلامه قائلا:

إن الأخوة لا تعرف الحدود، نحن معا أقوى...

سنبقى مستمرون في النمو والتطور، في مواجهة كل من يقف مع فرنسا في إهانة واحتقار ديننا ونبينا وعقيدتنا والتهجم على تركيا والعالم الإسلامي واعاقة منتجاتنا ووضع الحدود امام انتشارها، مثل إسرائيل، أرمينيا، كندا والسعودية وغيرها من الدول، بل وإذا استدعى الأمر سنقاطع كل منتجات هذه الدول ونستغني عنها بمنتجاتنا المحلية.


في الوقت نفسه ودعمًا للأخوة والوحدة والتضامن مع العالم الإسلامي، وحتى لا نكون سببا في دعم الدول التي تساهم في إطلاق النار على إخوتنا في أذربيجان وسوريا والعراق فإننا نحتج ونقاطع بضائع فرنسا وإسرائيل وأرمينيا.

إن علينا مقاطعة سلع هذه الدول التي تواصل اهانة رسولنا صلى الله عليه وسلم واحتقار الاسلام والعالم الإسلامي ومهاجمة تركيا التي تعلم هذه الدول انها تقود العالم الإسلامي. إننا بتفضيلنا للسلع المحلية والوطنية، نقول قف لمن يحتقر ديننا ونبينا.


اننا في منصة نحن معا أقوى نؤمن أن من واجباتنا الرئيسية قيادة مثل هذه الحملات لحماية قيمنا.


قائمة المنظمات غير الحكومية الداعمة للبيان الصحفي لمنصة نحن أقوى معا:

FRANSIZCA

COMMUNIQUÉ DE PRESSE DE LA PLATEFORME NOUS SOMMES FORTS ENSEMBLE

Nous dans la plateforme ‘NOUS SOMMES FORTS ENSEMBLE’,condamnons les déclarations du président français Macron, ainsi que les pays qui retirent les produits turcs de leurs marchés et la concurrence déloyale.

Nous, Yücel CAN, le président de la plateforme NOUS SOMMES FORTS ENSEMBLE, et de l'Association des administrateurs et des bureaucrates, nous voulons faire appel au monde entier.

Nous savons très bien comment la France a construit sa civilisation et les sources de sa richesse avec une compréhension purement impériale sur la vie et le sang des gens. Nous connaissons très bien les gens qui ont été tué; des centaines de milliers de personnes victimes des génocides dans de nombreux pays comme l'Algérie, le Rwanda et le Mali dans un passé récent et se sont emparés de leurs richesses.

Nous n'acceptons jamais et condamnons fermement le fait que la France, qui a fait ces choses hier, ait transformé l'islamophobie en une politique fasciste aujourd'hui. La France continue aujourd'hui les attaques de haine à l'échelle mondiale, comme elle le fait depuis des siècles comme si elle avait fait hier. Les déclarations impudentes du président français Macron à notre pays et au monde islamique, Macron qui utilise ce pouvoir que son pays a bâti sur le sang, sont totalement inacceptables.

Nous sommes sur la plateforme, NOUS SOMMES FORTS ENSEMBLE, et comme nous sommes habitués à soutenir une compréhension indépendante et forte de la Turquie, nous ne resterons pas silencieux ou indifférents face à ces evènements.

Indépendamment du non-respect du droit international et de la perpétration continue de crimes de violence, de haine et de discrimination contre les droits de l'homme par la France et le président français Macron, nous condamnons fermement et protestons contre les déclarations de ce dernier, son agression contre l'islam et son attaque contre notre pays et notre président Recep Tayyip Erdogan.

Yücel CAN, président de la plateforme NOUS SOMMES FORTS ENSEMBLE et président de l'Association des administrateurs et des bureaucrates, poursuit:

“La fraternite ne connaît pas de frontières, ensemble nous sommes plus forts ...”

Nous continuerons à grandir et à nous développer, face à tous ceux qui se tiennent aux côtés de la France en insultant et méprisant notre religion, notre prophète et notre foi, attaquant la Turquie et le monde islamique, faisant obstruction à nos produits et fixant des limites face à leur propagation, comme Israël, l'Arménie, le Canada, l'Arabie saoudite et d'autres pays, et si nécessaire nous boycotterons de meme les produits de tous ces Pays et se passer aux nos produits locaux.

Dans le même temps, pour soutenir la fraternité, l'unité et la solidarité avec le monde islamique, et pour ne pas être une raison de soutenir des pays qui contribuent à la fusillade de nos frères en Azerbaïdjan, en Syrie et en Irak, nous protestons et boycottons les biens de la France, d'Israël et de l'Arménie.

Nous devons boycotter les biens de ces pays qui continuent d’insulter notre Messager, que les prières et la paix de Dieu soient sur lui, mépriser l’Islam et attaquer la Turquie, dont ces pays savent qu’ils dirigent le monde islamique. En privilégiant les biens locaux et nationaux, nous disons stop à ceux qui méprisent notre religion et notre prophète.

Comme platforme de NOUS SOMMES FORTS ENSEMBLE, c'est l'un de nos principaux devoirs de protéger nos valeurs en menant un tel mouvement

İNGİLİZCE

The press release for the platform Together We Are Stronger.

As the platform of Together We Are Stronger, we condemn the statements of the President of France, Macron, as well as the countries withdrawing the Turkish goods from their markets and unfair competition.

We, Yücel CAN the president of the platform Together We Are Stronger, and the Association of Administrators and Bureaucrats, we want to call out to the whole world.

We are aware how France built its so-called civilization and the sources of its wealth with a purely imperial understanding of the lives and blood of people. We know very well the people who killed hundreds of thousands of people in genocides in many countries such as Algeria, Rwanda and Mali in the recent past and seized their wealth.

We never accept and strongly condemn the fact that France, which did these things yesterday, has transformed Islamophobia into a fascist policy today. France today continues the hate attacks on a global scale, as it has for centuries as if what it had committed was just yesterday. The rude statements made by the President of France Macron to our country and the Islamic world, and who is using this force that his country has established on blood, are absolutely unacceptable.

We, on the platform Together We Are Stronger, and as we are accustomed to supporting an independent and strong understanding of Turkey, will not remain silent or indifferent towards these developments.

Regardless of the lack of respect for the international law and the continued perpetration of crimes of violence, hatred and discrimination against human rights by France and the French President Macron, we firmly condemn and protest against the statements of the latter, his aggression against Islam and his attacking style against our country through our President Recep Tayyip Erdogan.

Yücel CAN, the president of the platform Together We Are Stronger and Chairman of the Association of Administrators and Bureaucrats continued his words and said:

Brotherhood knows no borders, together we are stronger…

We will continue to grow and develop, facing everyone who stands with France insulting and despising our religion, our Prophet Peace Be Upon Him, and our faith, attacking Turkey and the Islamic world, obstructing our products, and setting limits before their spread, such as Israel, Armenia, Canada, Saudi Arabia and other countries, and even if necessary, we will boycott all the products from these countries and dispense with our local products.

At the same time, in support of the brotherhood, unity and solidarity with the Islamic world, and in order not to be a reason to support countries that contribute to the shooting of our brothers in Azerbaijan, Syria and Iraq, we are protesting and boycotting the goods of France, Israel and Armenia.

We must boycott the goods of these countries that continue to insult our Messenger Peace Be Upon Him, despise Islam and the Islamic world, and attack Turkey, which these countries know that it is the leader of the Islamic world.

As the Together We Are Stronger platform, it is one of our main duties to protect our values by leading such a movement.

BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASINA DESTEK VEREN STK'LAR

-İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği- Yücel CAN Başkan

- Ankara STK Platformu- Mustafa KIR Platform Başkanı (Platform Üyesi 200 STK)

-Kudüs Platformu- Fatih SERENLİ - Komisyon Başkanı( Komisyon Üyesi 43 STK)

-MEYAD Mobing Eğitim ve Yardımlaşma Derneği-İsmail AKGÜN Başkan

-Ahi Evran  Ocağı İş Adamları Derneği - Yunus ÇELİK Başkan

-MESVAK Müteşebbis Gelişim Vakfı-Nurettin KONAKLI Başkan

-PDD-Parlamenter Danışmanlar Derneği-Necip YÜCE-Başkan

-Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları  Hak Sendikası-Selahattin Karaca  Genel Başkan

-Eğitim, Öğretim ve Bilim Çalışanları Hak Sendikası Hanifi Gökçek-  Başkan

-İmar Çalışanları Hak Sendikası- Önder Özdemir  Başkan

- Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası-Abdullah Peker Başkan

-Tarım Orman ve Çevre Hak Sendikası-Necmettin Akarslan-Başkan

Basın, Yayın, İletişim ve Posta Çalışanları Hak Sendikası-Yılmaz Kaya Başkan

-Kültür, Sanat ve Turizm Çalışanları Hak Sendikası-Suna Bayram Başkan

-Tüm Din Gönüllüleri Sendikası- Ahmet Nusret Aydın  Başkan

-KAYAD- Kamu Yöneticileri ve Araştırma Derneği Özgür Şahin Başkan

-Sarıkayalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği-Osman TEKE Başkan

-Elazığ Sivriceliler Derneği-Çetin Özmen Başkan

-Keban Derneği-Ayhan ŞİMŞEK Başkan

-Geleneksel Çocuk Oyunları Federasyonu-Orhan Çağlar Başkan

-İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Spor Kulübü

-Ankara Bocce Gençlik Spor Kulübü

-Ankara Dart Gençlik Spor Kulübü

-Ankara MEGA Gençlik Spor Kulübü

BİZ BIRLIKTE GÜÇLÜYÜZ PLATFORMU ve İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel CAN basın açıkmasını geniş kitlelere sahip sivil toplum kuruluşlarının destek verdiklerini ve basın açıklamasının İngilizce, Arapça ve Fransızca olarak farklı dillerde yapıldığını anlattı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol