Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

“BİZİM KÜLLİYE SOHBETLERİNE” SELAHATTİN YAZAR KONUK OLDU

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi mutat bir şekilde gerçekleştirmeye devam ettiği ‘Bizim Külliye Sohbetleri’ programına Maarif Vakfı Afrika Okullarında yöneticilik yapan Eğitimci Yazar Selahattin Yazar konuk olarak Afrika’da Maarif Vakfınca yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Program öncesinde bir değerlendirme yapan Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şube Başkanı Nazım Payam Bizim Külliye Dergisi olarak yirmi iki yıldır aralıksız yayınlandıklarını hatırlatarak şimdi Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi ile derginin aynı hedeflere birlikte yürüdüğünü, Elazığ’ın ve ülkemizin kültür sanat gündemine katkı sunmak amacıyla Elazığ Belediyesinin katkılarıyla Yazarlık Atölyesinin devam ettiğini, yine belediyenin desteğiyle yayınlanacak olan Kitap Bülteni için de hazırlıkları başlattıklarını belirtti.

Konuk Eğitimci Yazar Selahattin Yazar ise daha sonra Afrika’nın tarihi ve coğrafik durumu hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında Türkiye Cumhuriyetinin Afrika ülkelerinde yürüttüğü tüm faaliyetler hakkında genel bir değerlendirme yaptı. Ardından sözü eğitim çalışmalarına getiren Yazar, Maarif Vakfının gerçekleştirdiği okullaşma faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yazar, ülkemizin geçmişinde sömürgeleştirme gibi bir faaliyetin olmaması nedeniyle gidilen her ülkede ülkemizin çok farklı karşılandığını ve kıymet bulduğunu kaydederek, Türkiye’nin Afrika’da başta eğitim olmak üzere her alanda yapabileceği çok işler olduğunu ve önünün de açık olduğunu kaydetti.

Yazar daha sonra geçtiğimiz aylarda yayınlanan eseri “Aydoğdu Karakolu” hakkında değerlendirmeler yaparak eserini gençlere ülkemizde yaşanan terör gerçeğini daha iyi anlatmak için yazdığını da sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol