Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Bu Artış Çiftçileri Sevindirecek

Artan gübre fiyatları nedeniyle gübre desteklerinin güncellendiğinin ilan edildiği açıklamada desteklerin iki katına çıkarıldığı ifade edildi.  Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ilgili duyurusunda, “Artan gübre fiyatları karşında çiftçilerimizin olumsuz etkilenmemesi ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için mevcut gübre destekleri yüzde yüz artırıldı.

Hububatta (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tiritikale) dekara 8 TL olan gübre desteği 16 TL'ye, diğer ürünlerde dekara 4 TL olan gübre desteği 8 TL'ye yükseltildi.

Ayrıca organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ilave olarak dekara 10 TL olan destekleme ödemesi de dekara 20 TL'ye çıkarılmıştır.

Gübre desteklerinde yapılan yüzde yüz artış sonrası ödemeler, 2020 yılı üretimini kapsayacak şekilde hesaplanacak ve çiftçimizin kaynağa en fazla ihtiyaç duyduğu bu ilkbahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır.

Artan gidi maliyetleri karşısında çiftçilerimizi koruyacak ve kollayacak, her türlü tedbir uygulamaya geçirilmektedir. Çiftçimiz üretmeye devam ettiği sürece desteklemeye devam edilecektir. ”denildi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol