Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Bu Doğalgaz Başka Türlü Kokuyor!

TÜKETİCİNİN SIRTINA YÜKLENİYOR

Sanayide 1 metreküp doğalgaz için ödenen tutarın bir önceki yıla göre yüzde 13.2 artarak 185 kuruş, konutlardaki kullanımında ise 1 metreküp doğalgaz tüketimi için ödenen tutarın yüzde 34.7 artarak ortalama 172,6 kuruş olduğunu belirten Orkun, "Kur yükseldikçe bu tüketicinin  sırtına yüklenmekte ancak kurda  düşüş  olduğu zaman hiçbir  indirim yapılmamaktadır.Doğalgaz sayaçları tüketim miktarını m3 olarak gösterirler. Fakat tüketim ise kWh üzerinden fiyatlandırılmak tadır. 1 m3 doğalgazdan 10,64 kWh enerji açığa çıkar yani 1 m3 doğalgaz = 10,64 kWh dir.  Doğalgaz faturalarında tüketim miktarı (kWh) ile  Düzeltilmiş tüketim miktarı = tüketim miktarı x düzeltme katsayısı)  ile hesaplanan  farklı ve daha yüksek bir değer içermektedir. dağıtım şirketleri  tüketicilere bu farklılığın ,'Kış aylarında hava soğuduğu ve doğalgaz da büzüşme özeliğine sahip olan bir madde olduğu için sayaçlarda daha fazla m3 gaz geçiyor' kaynaklandığını belirtmektedir. Çok katlı binalar içerisinde konumlanan doğalgaz tesisatlarının bulunduğu ortam sıcaklığı yaz kış aşağı yukarı aynı değil mi ? Dışarıdaki hava, yerin metrelerce altından geçen gazın sıcaklığını  nasıl etkiler anlamak mümkün değil." dedi.

"GERİYE DÖNÜK ZAM UYGULAMASI"

Dağıtım şirketlerinin  kartlı sayaçlı yaklaşık 900 bin doğalgaz abonesi  için geriye dönük  zam uygulaması  başlattığını söyleyen Orkun, şunları kaydetti: "Vatandaş, doğalgazı zamlardan önce satın alsa da zamdan etkileniyor. Bu açıkçası  soygundur, adil bir uygulama değildir, Dağıtım şirketlerini korumak ve kollamaktır. Önceden doğalgaz satışı yapıp vatandaşın parasını alıyorsun kullanmaya başladığında fark istiyorsun!  O zaman tüketiciye peşin aldığı gaz parasının faizini neden vermiyorsun? Bu uygulama hukuka aykırıdır çıkarılan yönetmelik bağlı olduğu kanuna uygun değildir. Kanun tüketiciyi korurken yönetmelik kanuna aykırı olamaz. Bu Yönetmelik kanuna ve anayasaya da aykırıdır. Aykırı bir yönetmelik uygulanması suçtur. Yani; Aracınıza 300 liralık yakıt alıyorsunuz. 10 gün sonra yakıta bir zam geldiğinde yakıt aldığınız istasyon sizden 10 gün önce satın aldığınız yakıt için yeni fiyat üzerinden fark talep edecek. Bu nasıl bir mantıktır. Bu nasıl anlayıştır. Kaldı ki yaz aylarında doğalgaz satışları sınırlı olarak satılmaktadır. Vallahi bu uygulama şeytanın bile aklına gelmez herhalde"

KATMERLİ VERGİ!

Orkun, şöyle devam etti: "Yönetmeliğin iptali için birçok kişi ve kurumun açtığı davalar devam etmekte olup Bazı kurum ve şahıslar EPDK’ya yaptıkları itirazların sonucu doğrultusunda şirket aleyhinde idari mahkemelere dava açacaklarını beyan etmektedirler. Katma değer vergisi, öncelikle sistem kullanım bedeli ve ÖTV eklenir, burada çıkan fiyat üzerinden %18 KDV alınır. Elekrik faturalarında olduğu gibi burada da vergiden vergi alınıyor. Buna katmerli vergi denir insaf, insaf! AKP iktidarını, Vatandaşlarımızı ısıtma  yerine çarpma işlemlerinden vezgeçmeye davet ediyorum. Doğru olan vatandaşlarımızın refahı doğrultusunda bu soygunu önleyici düzenlemeyi adil ve doğru olacak şekilde düzeltmenizdir.  Doğru Parti olarak vatandaşlarımızın refahını sağlamak temel ilkemizdir. Doğru Parti, Doğru işlerin  temsilcisi ve başka türlü kokan Doğalgaz’ımızın normal kokmasının uygulayıcısı olacaktır."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol