Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

Bu Etkinlik Elazığ’da Neden Yapılmıyor?

Bu durum akıllara bu etkinlikler neden Elazığ’da yapılmıyor? Sorusunu getirdi

Programda, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Eğitim Birimi Etkinlikleri Görevlisi Asuman Alpagut, müze etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik yapılan faaliyetleri anlattı.

Öğrencilerle müzeyi gezen Selçuk ve Ersoy, etkinlik sonunda açıklamalarda bulundu.

Selçuk, telafi eğitim programının, ülke genelinde tüm hızıyla devam ettiğini belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan iş birliği çerçevesinde, öğrencilerin müzeleri ziyaret ettiğini söyledi.

Bu faaliyetin bir deneyim ve uygulama çalışması olduğuna işaret eden Selçuk, "200 binden fazla öğretmenimiz, bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkısıyla müze eğitimi aldı." dedi

"Bütün illerdeki müzelerimizde bu faaliyetler yürüyor"

Selçuk, müze eğitimi alan öğretmenlerin, telafi eğitimi programındaki faaliyetleri yürüttüğünü bildirerek şunları kaydetti: "Bakanımızın destekleriyle, bütün il ve ilçelerdeki müzelerimizde bu faaliyetler yürüyor.

Aslında bu faaliyet, bir taraftan da çocuklarımızın sosyal bilgiler dersinde ve diğer derslerde öğrendikleri kazanımlarla doğrudan doğruya ilgili.Burada oluşturulan heyecanla, çocuklarımızın bu kültürü içselleştirmelerini ve ileriye yönelik olarak kendilerini geliştirmelerini bekliyoruz."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, iki bakanlığın özellikle turizm ve müze faaliyetleri alanında verimli çalışmalar yaptığını söyledi.

Ersoy, "Telafide Ben de Varım" programındaki çalışmalarda yer aldıkları için gurur duyduklarını vurguladı.

Yaz dönemi etkinlikleri 31 Ağustos'a kadar sürecek

"Telafide Ben de Varım" etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle öğrenciler için okur-yazar buluşmaları, söyleşiler, dikiş, rölyef, keçe, ebru, taş boyama, kukla yapımı, Türk el ve süsleme sanatları etkinlikleri düzenleniyor.

Koro çalışmaları, gezici kütüphaneler, film saatleri, mobil müze ve sinema gezileri yapılıyor.

Tiyatrolar ise her bölgede ayrı oyunlarla Türkiye turnesinde olmaya devam edecek. Yaz dönemi etkinlikleri 31 Ağustos'a kadar sürecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol