Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

BU GİRİŞİM DESTEKLENMELİ

Kesik köprü mevkiinde bulunan araziyi Fırat Üniversitesi Harput yerleşkesine kazandırmak için Rektör Göktaş’ın bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

30 Mart tarihli nüshamızda gündeme taşıdığımız Malatya yolu üzerinde ağaçlandırılan yerleşke ile ilgili Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden bir açıklama geldi.
Gelen açıklamaya göre ağaçlandırılması yapılan alanın Milli Emlak’a ait olduğu Fırat Üniversitesinin ise bu arazinin Üniversitenin Harput yerleşkesine kazandırılması için girişimlerde bulunduğu anlaşıldı.

30 Mart tarihli nüshamızda gündeme taşıdığımız Malatya yolu üzerinde ağaçlandırılan yerleşke ile ilgili Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden bir açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre ağaçlandırılması yapılan alanın Milli Emlak’a ait olduğu Fırat Üniversitesinin ise bu arazinin Üniversitenin Harput yerleşkesine kazandırılması için girişimlerde bulunduğu anlaşıldı.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ AÇIKLIK GETİRDİ

Malatya yolu Kesik Köprü mevkiinde bulunan Fırat Üniversitesinin arazisi ile yapımı devam etmekte olan Polis Meslek Yüksekokulu arasındaki 100 dönümlük arazinin Fırat Üniversitesi tarafından birilerine kiraya verildiği iddiasıyla yapmış olduğumuz haberden sonra Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gazetemize yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre gündeme taşıdığımız iddiaların iddiadan ibaret olduğu aksine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın ise bu arazilerin Fırat Üniversitesi Harput yerleşkesine kazandırılması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

ARAZİ ÜNİVERSİTEYE AİT DEĞİL

Konuyla ilgili gazetemize yapılan yazılı açıklamada; “Haberde bahsi geçen ve üniversitemiz tarafından kiralandığı iddia edilen arazi üniversitemiz rektörlüğüne ait ve tahsilli bir arazi değildir” denildi.

ARAZİ ÜNİVERSİTEYİ VERİLMELİ

Fırat Üniversitesi ve yapımı devam etmekte olan Polis Meslek Yüksek Okulu arasında olan 100 dönümlük arazinin sınırlarının belirlenmesi için ağaçlandırılması ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Bu gelişmelere göre; iki resmi kurum arazileri arasında bulunan 100 dönümlük arazinin güvenlik açısından bu iki kurumdan birine verilmesi gerekirken Milli Emlak Müdürlüğünün bu konuda her hangi bir inisiyatif almadığı ortaya çıktı.

ŞEHİR DİNAMİKLERİ AÇISINDAN DA ANLAMLI

Malatya yolu Kesik Köprü mevkiinde bulunan 100 dönümlük arazinin sınırlarını belirlemek amacıyla birileri tarafından ağaçlandırma yapılmasını sorgulayan gazete haberimizden sonra Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan bilgilendirme içerikli açıklama aslında şehir dinamiklerinin de konuya eğilim göstermesi açısından anlam kazandı.

STK’LARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

İlgili alanın Fırat Üniversitesi Harput yerleşkesine kazandırılması için Rektör Göktaş’ın girişimlerinin anlamlı olduğunu ve bu girişimlerin sonuçsuz kalmaması gerektiğini ifade eden görüştüğümüz bazı STK yöneticileri de; Sayın Göktaş’ın bu girişimlerine destek amacıyla gündem oluşturacaklarını belirttiler.

AYNI HASSASİYETLE TAKİP

Haberi gündeme taşıyarak şehir dinamiklerinin dikkatini çeken Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri olarak Milli Emlak Müdürlüğüne ait bu arazi ile ilgili gelişmeleri aynı hassasiyetle yakından takip edeceğimizi duyurmakla beraber Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamayı kamuoyu ile paylaşıyoruz...

30 Mart 2022 tarihinde Gazetenizde yayınlanan “Gavur Malı Mı?” başlıklı habere istinaden kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

MÜLK SAHİBİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ DEĞİL

Haberde bahsi geçen ve Üniversitemiz tarafından kiralandığı iddia edilen arazi Üniversitemiz Rektörlüğüne ait veya tahsisli bir arazi değildir. Dolayısıyla Üniversitemize ait olmayan bu arazinin haberde iddia edilen kiralama işlemi de Üniversitemiz rektörlüğü tarafından yapılmamıştır. Mülk sahibi Üniversitemiz olmadığından Üniversitemizin kiralama işlemi yapması hukuken de mümkün değildir.

ARAZİ ÜZERİNDE TASARRUFTA BULUNMA YETKİSİ

Söz konusu arazi Malatya yolundaki Üniversitemiz arazisi ile yapımı devam eden Polis Meslek Yüksekokulu arasında bulunmakta olup Milli Emlak Müdürlüğü’ne aittir. Bilakis bahsi geçen araziyi Üniversitemiz Harput Yerleşkesi’ne kazandırmak üzere Üniversitemiz Rektörlüğü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunmuş ancak tahsis işlemi henüz neticelenmemiştir. Buradan da açıkça anlaşılacağı üzere arazinin mülkiyeti veya tahsisi Üniversitemize ait değildir. Bu sebeple hukuken arazi üzerinde kiralama ve benzeri tasarruflarda bulunma yetkisi de rektörlüğümüze ait değildir.

GİRİŞİMLER DEVAM ETMEKTE

Üniversitemize ait olmayan bu arazinin başka bir şahsa kiralanması iddiasıyla ilgili haberde bahsi geçtiği gibi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın Ankara’ya çağrılması veya konuyla ilgili her hangi bir görüşmesi de olmamıştır. Bahsi geçen arazinin Üniversitemize kazandırılması için girişimlerimiz devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol