Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

BU HARCAMALARA DEĞER MİYDİ?

Çevre Bakanı Kurum, 278 millet bahçesinin yatırım değerinin 16 milyar lira olduğunu açıkladı. Bu tutar, aralarında Çevre, İçişleri, Enerji dahil olmak üzere 7 bakanlığın 2021 yılı bütçesinden büyük.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlığının 2021 yılı bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olan millet bahçelerinin maliyetini de açıkladı.

Bakan Kurum “Şu anda yatırım değeri 16 milyar lira olan, 78 ilimizde 50 milyon metrekare büyüklüğünde, 278 millet bahçesi yapıyoruz; 42'sini tamamladık, inşallah öbürlerini de en kısa sürede tamamlayacağız” dedi. Kurum'un açıklamasına göre millet bahçelerine ödenecek toplam tutar 16 milyar lira olacak. 16 milyar liralık tutar, Türkiye'deki 7 bakanlığın 2021 yılı için ayrılan bütçesini de geride bırakıyor. Millet bahçelerinin, bir yıllık bütçesini geride bıraktığı bakanlıklar şöyle:

BAKANLIK BÜTÇELERİ

Ticaret Bakanlığı: 6 milyar 585 milyon

■ Dışişleri Bakanlığı: 5 milyar 786 milyon

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: 3 milyar 999 milyon

■ İçişleri Bakanlığı: 10 milyar 665 milyon

Kültür ve Turizm Bakanlığı: 6 milyar 16 milyon

■ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 11 milyar 918 milyon

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: 3 milyar 378 milyon

8 MİLYONLUK MİLLET BAHÇESİ

Elazığ’da 30 bin 616 metrekare alanda yapımı tamamlanan millet bahçesi 8 milyona mal oldu.

Hükümetin önemli projeleri arasında yer alan Millet Bahçeleri Elazığ’ın da aralarında bulunduğu 17 ilde yapıldı. Elazığ’da eski emniyet müdürlüğü arazisinde yapılan Millet Bahçesi içerisinde şehitler anıtı, koşu ve yürüyüş parkurları, tematik bahçeler, çok amaçlı etkinlik alanı, seyir terasları, mesire alanı, meyve bahçesi, çocuklar için oyun alanı, tema bahçeler, öğrenciler için üretim bahçeler ve millet kıraathanesi yer aldı.

435 METREKARELİK MİLLET KIRAATHANESİ Elazığ Millet Bahçesi projesi içerisinde, 435 metrekarelik alanda millet kıraathanesi de yapıldı. Millet kıraathanesinin içerisinde okuma salonları, kütüphane, dinlenme alanları yer aldı.

305 metrekare kapalı alanı, 130 metrekare terası olacak millet kıraathanesinde kitap okuyup ders çalışacak öğrenciler, internet ve ikramlardan yararlanabilecek.

Millet bahçesi içerisinde yer alan tematik bahçelerin bitkisel peyzaj tasarımında Lale, Sümbül, Güller, Mevsimlik Çiçekler ve yer örtücüler kullanıldı.

Bin 300 metrekarelik alanda yansıtma havuzu yer aldı. Millet bahçesinin girişlerine yakın noktalarda ise 5 adet çeşme yapıldı.

Yaklaşık 8 Milyon TL’ye mal olan Millet Bahçesinin yer teslim olan 21 Şubat 2019 tarihinden geçerli olmak üzere 140 gün içerisinde tamamlanarak teslim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol