Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

“ BU İHALEYİ DERHAL İPTAL EDİN!”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı  Erhun Karakuş Sivrice ve Baskil’de yapılması planlanan köy evleri ile ilgili olarak TOKİ tarafından  gerçekleştirilen ihaleye dikkat çekti. Karakuş, ortaya çıkan maliyetin vatandaşlar tarafından karşılanamayacağını ve  maliyetin fahiş bir rakama denk geldiğini kaydetti. Karakuş, bir çağrı da yaparak, ihalenin iptali için herkesi göreve davet etti.

“Köy Evinin  Vatandaşa Maliyeti 704 Bin 344 Lira”

 Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı  Erhun Karakuş, gerçekleştirilen ihale sonrasında bir konutun vatandaşa maliyetinin 704 bin 344 lirayı bulacağını ifade etti. Karakuş, “ TOKİ tarafından, geçtiğimiz günlerde pazarlık usulü ile ihalesi yapılan 2021/735953 ihale kayıt numaralı, Elazığ İli Sivrice ve Baskil ilçesi 300 Adet Köy Evi İle 5 Adet Ahır İnşaatları Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi’ne ait teklifler 24.11.2021 tarihinde açıklanmış, açıklanan rakamlara göre uygun teklifin 182 milyon 55 bin 351 TL olduğu belirtilmiştir. İlan edilen bu rakamlar üzerinden, bir köy evinin maliyeti için, müteahhit firmaya ödenecek olan bedele bakıldığında; insanın gördüğüne inanası gelmiyor. Şöyle ki; ihale rakamı ev sayısına bölündüğünde fahiş bir rakam ortaya çıkmaktadır. Bu rakama ilaveten %18 KDV eklendiğinde, bir adet köy evi karşılığında 704 bin 344 TL ödeneceği sonucu ortaya çıkmaktadır.” dedi.

“Şu Ekonomik Bunalımda Bari Yapmayın!”

Açıklamalarını sürdüren Karakuş; “Mevcut köy evlerini bilmeyen, görmeyen birine; bu maliyet ile size ev yapacağız, denildiğinde o kişinin zihninde; iki katlı, konforlu ve oldukça geniş villa tarzı bir yapının yapılacağı beklentisi doğmaktadır. Ancak mevcut yapılan ve bitirilmiş olan köy evlerine bakıp, bu evlerin 700 bin TL gibi rakamlara yaptırılacağını gördüğümüzde;  el insaf! Diyoruz, ipin ucu bu kadar kaçırılmaz diyoruz, şu ekonomik bunalımda bari yapmayın diyoruz. Devletin kaynaklarını bu şekilde har vurup harman savurursanız, ekonomiyi bu girdaptan kurtaramazsınız, milletin derdine derman olamazsınız.” ifadelerini kullandı

“Milyonları Bir Avuç Azınlığa Aktarmaktan Vazgeçin”

Milletvekillerine seslenen Karakuş, milletvekillerinden ihalenin iptali için girişimde bulunmalarını istedi. Karakuş açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Biz bu noktada, konunun ve kamuoyunun rahatsızlığını bakanlığa ve TOKİ’ye iletilerek, ihalenin iptal edilmesi amacıyla öncelikli olarak; ilimiz vekillerinin, beşine birden sesleniyoruz. Bunun yanı sıra, ilimiz valisine ve kendisini vicdanen rahatsız hissedecek, tüm yetki sahiplerine açık çağrıda bulunuyoruz; milletimiz, esnafımız, çiftçimiz, asgari ücretle geçinmeye çalışan insanımız, bu halde iken; millete aktarılması gereken milyonları, bir avuç azınlığa aktarmaktan vazgeçin. Yıllardır süregelen bu şekilde ki uygulamalarınız, bugün bu halde olmamıza, borç batağında yüzmemize sebeptir. Sadece belirtmiş olduğumuz bu ihalede dahi, fazladan yüz milyona yakın kaynak heba edilmektedir.”

“Bu Fahiş İhaleye Müdahale Etmeyi Görev Olarak Görüyoruz

İhale sonucunda ortaya çıkan rakamın fahiş olduğunu vurgulayan Karakuş, “Biz Yeniden Refah Partisi olarak, siyasetimizin en önemli gereği olan milletin; hakkını, hukukunu savunmak noktasında, bu fahiş ihaleye müdahale etmeyi görev olarak görüyoruz. Bu hususu, kamuoyunun bilgisine sunuyor, sürecin takipçisi olacağımızı, ihale iptal edilmeyip, şayet bu rakamlar üzerinden sözleşme imzalanır ise devletin, zarara uğratıldığı düşüncesiyle, konuyu yargıya taşıyacağımızı, aziz Elazığ halkının bilgisine, bizi yönetenlerin ise vicdanına bırakıyorum.”dedi.     

 

           

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol