Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Bu Proje, Şehre Çok Yakıştı

Yıllarca çevresel sorunlara neden olan kanalın ıslah edilmesi ve çevresinde gerçekleştirilen rekreasyon çalışmaları sonrasında şehrin doğusu yepyeni bir yaşam alanı kazandı.

HUZUR VEREN ADRES

Yaklaşık 5 aylık bir çalışmayla şehrin doğu kesimine prestijli bir yaşam alanı olarak kazandırılan Ulukent Mahallesi Kanal Yanı Çevre Düzenlemesi ve Park Yapım Projesinin tamamlanmasıyla, vatandaşlar aileleriyle birlikte rahat, huzurlu, keyifli ve güvenli vakit geçirebilecekleri bir dinlenme alanına kavuştu.

Yeni yaşam alanı, yeşilin ve temiz havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşların vazgeçilmez adresi oldu. Vatandaşlar, aileleriyle birlikte huzurlu bir ortamda hem dinlenme hem piknik yapma hem de spor yapabilme olanağı kazanarak keyifli vakit geçirme imkanı kazanırken, çocuklar da dilediklerince koşup oynayabilme imkanına kavuşmuş oldu.

PROJE KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Proje toplam 37.000 metrekare alan üzerinde hayata geçirildi. Proje kapsamında ilk olarak 920 metre uzunluğundaki kanalda ıslah çalışması yapıldı, ardından da kanal çevresinde 1.800 metre uzunluğunda perde duvar çalışması gerçekleştirildi. Ahşap çit ile çevrelenen kanal üzerine geçişler için 5 adet ahşap köprü konumlandırıldı.

Kanal ve çevresindeki çalışmaların ardından ise çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirildi. Alan, toplam 27.000 metrekare yeşil alan, 248 metrekare çocuk oyun alanı, 84 metrekare fitness alanı, 1.760 metrekare bisiklet yolu, 2.768 metrekare gezinti yolu ile piknik masaları ve barbekülerle donatılarak yepyeni bir kimlik kazandı.

ALAN YEŞİLİN RENKLERİYLE BEZENDİ

Yepyeni bir yaşam merkezi olarak düzenlenen kanal çevresi, yeşilin tonlarıyla zenginleştirildi.

Alanda Çınar, Atlası Sediri, Mavi Selvi, Dik Ardıç, Lübnan Sediri, Şeker Akça Ağaç, Ihlamur, Lale Ağacı, Himalaya Sediri, Ligustrum türlerinde toplam 225 adet ağaç dikimi gerçekleştirildi. Yine alanda Mavi Çim, Bodur Berberis, Ardıç, Lavanta, Lavantin, Çıtır Taflan, Kareks, Nandina, Adaçayı, Aşılı Gül ve Dağ Muşmulası türlerinde toplam 8.450 adet bitki toprakla buluşturuldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol