Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

“Bugün bir seçim olsaydı, bu tavır sergilenmezdi!”

Misli.com 2. Ligde mücadele eden bordo- beyazlı temsilcimiz Tetiş Yapı Elazığspor Futbol Şube Sorumlusu Zafer Yetiş, transfer tahtasından önce kadroda bulunan futbolcuların takımda kalması için bir bütçeye ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Yetiş, “Bizim öncelikle hedefimiz transfer tahtası da değil. Yiğitcan Erdoğan diye bir futbolcumuz var. Ömer, para bulunamadı diye gitti. Yiğitcan bari gitmesin. Yiğitcan’ı tutmamız, transfer tahtasından daha önemli” dedi.

“Kulüp başkanımız ve Belediye Başkanı’mızın desteğiyle takımımız şu anada yürür vaziyette.” olduğunu ifade eden Zafer Yetiş; “Bugün bir seçim olsaydı, bu tavır sergilenmezdi. Herkes buradan nemalanmak isterdi. Elazığspor’dan nasıl nemalanalım diye çaba içine girerdi. Elazığspor gibi büyük bir camiaya, kulübe para bulunmuyorsa burada durup düşünmek lazım. Biz burada art niyet ararız.”ifadelerini kullandı.

Başkan Selçuk Öztürk’ün 1,5 yıl içerisinde de kulübümüze yaklaşık 3 milyon 800 bin lira bir para verdiğini aktaran Yetiş; “Bunu yapabilecek bir babayiğit varsa, cebimden ben para verip kulübü yaşatacağım diyen bir babayiğit varsa çıksın gelsin kulübü hemen devredelim…”diye konuştu.

BÜYÜK BİR MADDİ SIKINTI İÇERİSİNDEYİZ

Transfer tahtasının  kapalı olduğunu ve  büyük bir maddi sıkıntı içerisinde olduklarını söyleyen Yetiş, “Kulüp başkanımız ve Belediye Başkanı’mızın desteğiyle takımımız şu anada yürür vaziyette. İleride kulübümüzün daha büyük sıkıntılar çekmemesi adına, küme düşme veya FİFA dosyalarında gelecek -6 puanlar ve küme düşme cezalarından kurtulmak için başkanımız bir çağrıda bulundu vekillerimize ve yöneticilerimize 5 milyon ayarlayalım. Bu transfer tahtası için değil tabi transfer tahtamızı da açabilirdik hem de bu FİFA’dan gelecek cezaların önüne geçmek adına böyle bir talepte bulundu. Ne yazık ki ben şunu söyleyeyim Elazığspor, Elazığ’ımızın marka değeridir. Buna sahip çıkılmıyor” diye belirtti.

“ELAZIĞSPOR’U DÜZLÜĞE ÇIKARACAK BİR YÖNETİM VARSA ÇIKSIN, BİZ TESLİM ETMEYE HAZIRIZ”

Elazığspor’un kaderini belirleyecek olan toplantının bir türlü yapılamadığını belirten Yetiş, ”Aylardır toplantı düzenlenemiyor. 4 tane vekil, Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Valimiz bir araya gelip, bu kulübün kaderini belirleyecek olan bir toplantı yapamıyor. Bu da bizleri çok üzüyor. Selçuk Başkan’ımız bu konuda bir çağrıda bulundu. Yönetime karşı bir güvensizliğiniz varsa, Elazığspor’u düzlüğe çıkaracak bir yönetim varsa çıksın, biz teslim etmeye hazırız. Bununla ilgili de bir çalışma yok. Bir vurdumduymazlık var, umursamazlık var. Elazığspor bu şehrin bir marka değeridir. Yani bu şehrin tek sosyal aktivitesi bence. Elazığ’ın en büyük sivil toplum örgütüdür. Bunları neden göz ardı ediyorlar bilmiyorum” diye kaydetti.

“BİR SEÇİM OLSAYDI, BU TAVIR SERGİLENMEZDİ HERKES ELAZIĞSPOR’DAN NEMALANMAK İSTERDİ”

Basketbol takımına destek verilirken, Elazığın en büyük marka değeri olan Elazığspor’a destek verilmemesinde art niyet aradıklarını söyleyen Yetiş, “Ben bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bugün bir seçim olsaydı, bu tavır sergilenmezdi. Herkes buradan nemalanmak isterdi. Elazığspor’dan nasıl nemalanalım diye çaba içine girerdi. Fakat bu seçim bugün olmasa yarın yine olacak. Yine Elazığspor’a gelecekler. Biz Elazığspor kötü durumlara düşmeden, daha güzel yerlere gelebilmesi adına, şimdiden tehlikeleri görüp önünün alınması açısından bir çağrıda bulunduk. Maalesef bir şey yapılmıyor. Ben şunu söyleyeyim, şehrimizde gururla takip ettiğimiz bir basketbol takımımız var. Bu takım şuan 8 milyon gibi bir bütçeyle ligde devam ediyor. Basketbol takımına 8 milyon bulan bir il. Bunun içinde yöneticilerimiz de var, ekonomik katkı sağlayan. Elazığspor gibi büyük bir camiaya, kulübe para bulunmuyorsa burada durup düşünmek lazım. Biz burada art niyet ararız. Yine söylüyorum Elazığspor: bu şehrin marka değeridir. Buna sahip çıkılsın. Ben bir yönetici olarak buradan çağrıda bulunuyorum eğer güvensizlik varsa, Elazığspor’un çıkarları adına anında emin ellere bırakabiliriz” ifadelerini kullandı.

“ZOR DURUMDAYKEN BIRAKIP GİDENLERİN BİR DAHA ELAZIĞSPOR’DA İŞLERİ OLMAYACAK”

Elazığlı futbolcuların takım zor durumdayken TFF’ye başvurup gitmelerine üzüldüklerini ifade eden Yetiş, “Şuanda bırakan transfer tahtasını açmayı, kulübün içerisinde sözleşmesi bitip TFF’ye başvuran oyuncular teker teker kulübü terk ediyor. Ne yazık ki şunu da üzülerek söylüyorum, bunlar güvendiğimiz Elazığ çocukları. Ama unutmasınlar Elazığspor büyük bir camia. Kürkçünün dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır. Takıma geri dönmek isteler, geldiklerinde yüz bulamayacaklardır. Biz onlara çok güvenmiştik. Biz Elazığ çocuğu dedik, bağrımıza bastık, şans verdik, fırsat verdik. Ama gittikleri takımlara bakın Elazığspor’dan sanki iyi kulüplere gittiler veya daha iyi bir paraya gittiler. Elazığspor’da aldıkları ücretten daha düşük ücrete gittiler. Onlara üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Elazığspor zor durumdayken bırakıp giden insanlara da, bir daha Elazığspor’da işleri olmayacağını söylemek istiyorum. İyi ki de böyle bir ortam olmuş da, bizde gerçek yüzlerini görmüş olduk. Bu tür insanlar yuvayı terk eden türden insanlar. Bunları da kamuoyunun takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

“İÇERİDEKİ FUTBOLCULARI TUTMAMIZ LAZIM”

Transfer tahtasından önce kadroda bulunan oyuncuları takımda tutmayı hedeflediklerini belirten Yetiş, “Bizim öncelikle hedefimiz transfer tahtası da değil. Yiğitcan Erdoğan diye bir futbolcumuz var. Ömer bir para bulunamadı diye gitti. Yiğitcan bari gitmesin. Yiğitcan’ı tutmamız, transfer tahtasından daha önemli. Defansımızın bel kemiği, tecrübeli bir futbolcumuz. Görüşme halinde olduğu takımlar var. Allah razı olsun, kendi çocuklarımızdan görmediğimiz özveriyi gösteriyor ve bekliyor. Bulunacak parayı bekliyor, takımları askıya almış. O yüzden öncelikle bir an evvel biraz para bulunup, bu futbolcuların tekrar takımımızda kalmasını sağlamalıyız. Bundan sonra bu takım küme düşmez tüm samimiyetimle söylüyorum. İçerde oynayan futbolcularımızın ekonomik durumlarını eğer düzleştirirsek, bu takım ligde kalır. Transfer tahtası açılırsa tabi daha rahat hareket ederiz. En azından kadro derinliğimiz daha geniş olur. Şu anda bir sakatlık veya ceza durumu olduğunda kadro derinliğimiz olmadığı için sorun yaşıyoruz” dedi.

“FAKAT CEBİNDEN PARA VERİP KULÜBÜ YÖNETEN TEK BAŞKAN”

Biran önce gerekli olan paranın bulunması gerektiğini söyleyen Yetiş, “Ben şunu da açık yüreklilikle söylüyorum, birçok başkanın döneminde yönetimde bulundum. Selçuk Başkan’ı met etme açısından söylemiyorum fakat cebinden para verip kulübü yöneten tek başkan. Diğerleri oradan buradan paralarla kulübü idare etti. Selçuk Başkan bizzat cebinden çıkararak idare ediyor. Şuana kadarda 1,5 yıl içerisinde de kulübümüze yaklaşık 3 milyon 800 bin lira bir para vermiştir. Bunu yapabilecek bir babayiğit varsa, cebimden ben para verip kulübü yaşatacağım diyen bir babayiğit varsa çıksın gelsin kulübü hemen devredelim” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol