Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

BÜTÇEDEN AYRILAN ÖDENEK İLE  BEŞ OKUL  YAPILIYOR

Gerçekleştirilen imza törenine Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, İl Milli Eğitim müdürü Feyzi Gürtürk ve yüklenici firma temsilcileri katıldı.

Elazığ İl Özel İdaresi 24 Ocak depreminde hasar gören okulların yeniden yapımını gerçekleştirmek üzere de çalışmalarını devam ettiriyor. Elazığ İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan, 35 Milyon TL ödenek ile Karakoçan, Keban, Ağın ve Palu ilçeleri ile Yurtbaşı Beldesi’nde, beş okulun yapımı için ihale işlemlerinin tamamlanmasının ardından yüklenici firmalar ile sözleşme imzalanarak çalışmalara başlandı.

Dört İlçe Ve Bir Beldede Toplam 80 Derslik Yapılacak

Yapılan sözleşmelerin ardından, 24 Ocak depreminde yıkımı gerçekleştirilen Karakoçan ilçesinde 16 derslikli Başyurt Ortaokulu, Keban ilçesinde 16 derslikli Musa Coşkun Ortaokulu ile yenilenmesi gerektiğinden yıkılan Ağın ilçesinde 8 derslikli Öğretmen Abdullah Lütfi İlkokulu, Palu ilçesinde 16 derslikli Atatürk Ortaokulu ve Yurtbaşı Beldesi’nde 24 derslikli Şehit Coşkun Özcan Ortaokulu’nun, yapımı gerçekleştirilecek. Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yüklenici firmalar ile yapım sözleşmesi imzalanan okullar, 2022 eğitim öğretim yılı başında hizmet vermeye başlayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol