Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

BÜTÜN ÇALIŞANLAR 400 LİRA ALACAK

 Toplu sözleşme ikramiyesinden bütün sendika üyelerinin faydalanacağını kayeden Arslan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “ Toplu sözleşmede çalışanların alın terini üç ayda bir verilecek olan 400 TL ile takas edenlere, yargının tokadı vurulmuştur.

Kazanım diye duyurdukları; üç ayda bir verilecek olan 400 TL, toplu sözleşme ikramiyesinden medet umacak kadar, sendikal mücadelenin adını karalayan bu anlayış; her geçen gün çalışanların emeklerinin yok olmasına, göz yumarken toplu sözleşme ikramiyesi aldatmacası ile üye kaybının önüne geçeceğini düşünmüştür.”

“GÜN HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR”

Toplu sözleşme yapma yetkisi bulunan sendikaları eleştiren Arslan; “Bu anlayışa bir ders verme zamanı gelmiş ve geçmektedir.

Çalışanların ve ailelerinin umutlarını sömürenlere, bunun hesabını çalışanlar soracak ve demokratik tepkilerini bu sendikalardan istifa ederek göstereceklerdir.

Toplu sözleşmede, anayasaya ve yasalara aykırı biçimde alınan bu karara ses çıkarmayanlar, ellerini ovuşturanlar, bunu bir baraj olarak görüp destek verenler, tarihin sayfalarında sarı sendikal mücadelenin aktörleri olarak anılacaktır.

Buradan bütün çalışanlara seslenmek istiyorum;  gün haklarımıza sahip çıkma günüdür.

Bizleri masada görmeyenlere, sendikal tekelleşmeye çanak tutmak isteyenlere, ders verme günüdür.

Siyasetin gölgesinde yapılan sendikacılığın, çalışanlara reva gördüğü muameleye karşı durma günüdür.

Ne yaparlarsa yapsınlar, kendilerinden istifa edilmeyeceğine olan inançlarını bitirme günüdür.

Anadolu Eğitim Sendikası, bu haksızlıklara her zaman karşı duracaktır.

Anadolu Eğitim Sendikası, emeğin hakkını çalışandan aldığı güçle koruyan, siyasetin bakış açısıyla değil, tüm eğitim çalışanlarının bakış açısıyla hareket eden, Türkiye’deki bağımsız sendikal mücadelenin adıdır.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol