Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Cam Teras Rüya Gibi Bir  Organizasyonla Açıldı

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan  Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Törene; Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Başkanımız Hayallerimizi Gerçekleştirdi”

 Açılış töreninde selamlama konuşması yapan Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın hayallerini gerçekleştirdiğini dile getirdi. Demirpolat, “Bizler hayal ettik.  Başkanımız, Harput’ta hayallerimizi gerçekleştirdi. İyi ki, varsın başkanım. Hoca Hamamı’ndan tutun, piknik yerlerine varıncaya kadar, cam terastan da  göründüğü gibi; Harput’a çok güzel bir park kazandırdınız  başkanım. Allah sizden razı olsun. Şeref verdiniz. Tüm Elazığlılara, tüm Harputlulara saygılar sunuyorum.” dedi.

“Memleketimizin Her Köşesini Hizmetlerle Taçlandırıyoruz”

Muhtar Demirpolat’ın ardından, açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Bu şehre hizmet etmeyi bizlere nasip eden Rabbim’e binlerce kez hamt olsun. Biliyorum ki; bu paye, payelerin en mukaddesidir. Belediyeler hizmet makamıdır. Bu makamın, olmazsa olması hizmet sevdasıdır. Göreve başladığımız günden itibaren inançla, aşkla ve samimiyetle ihtiyaçlar doğrultusunda, şehrimizin her bir köşesine hizmeti nakşediyoruz. Memleketimizin her bir köşesini hizmetlerle taçlandırıyoruz. Elazığ Belediyesi olarak; fiziki, sosyal, sportif ve kültürel çalışmalarla şehrimizi, her geçen gün bir adım daha öteye taşıyoruz. Alt yapıdan üst yapıya, kültürden, sanata her alanda şehrimizin gelişimine katkı sağlayarak, bu şehirde yaşayan her bir hemşehrimize ,kaliteli yaşam alanları sunuyor, sosyal projelerimizle de; hayatın her anına dokunarak insanımızın yaşamlarına katkı sunuyoruz. Söz verdiğimiz ve sizlerin yıllardır özlemini duyduğu ve beklediği projeleri bir bir hayata geçiriyoruz.”

“Şahin Kardeşimiz Hamt Olsun Gönüllere Girmeyi Başardı”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ise yaptığı açıklamada, “Hiç şüphesiz, bu önemli mekan, hem şehrimize hem de Harput’umuza değer katacak. Binlerce yıllık birikimi ve kadim kültürüyle, medeniyetler merkezi olan Harput’umuzun yeni simgesine kavuşuyor olması, elbette bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu daha fragman... Belediyeciliğin böyle olması gerekiyor. Gönül belediyeciliği  sloganı ile başlattığı çalışmalarda, bugüne kadar birçok önemli hizmeti, vatandaşlarımızla buluşturan Şahin kardeşimiz hamt olsun gönüllere girmeyi başardı. Kendisini tebrik ediyorum. Bizler her zaman, vatandaşlarımızın hayatlarının kolaylaşması için önemli çalışmalara, imza attık ve atmaya devam edeceğiz. AK Parti mahalli idareler karnesiyle, milletin gözünde  olmuştur. AK Parti, milletin teveccühünü kazanmış bir partidir. ” dedi.

“Verdiği Sözlerden Daha Fazlasını Gerçekleştirdi”

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ise yaptığı açıklamada Şerifoğulları’nın adaylık sürecinde yaşanan bir anısını anlattı. Balık,  “Ben belediye başkanlığı adaylığı lansmanına gitmiştim. Bir lansman yaptı, pek çok vaatte bulundu. Arka tarafa geçtiğimizde ona; başkanım bunları yapabilecek miyiz? Dedim, ‘abla onlardan daha çoğunu yapacağım’ dedi. Hakikatten, bugün görüyoruz ki; verdiği sözlerden daha fazlasını gerçekleştirdi. O yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.  Ben, onun çok farklı bir yönünü anlatayım; Elazığ, onun önce gönlünü sevdi. Önce onun, alçak gönüllüğünü sevdi. Genel merkezde, ‘bana adayınız çok genç değil mi?’ dediklerinde ben, onun gönlü çok büyük demiştim. Türkiye’nin en genç milletvekillerine sahibiz. Elazığ onun, genç gönlünü sevdi. Gönlündeki, merhameti gördü ve sevdi.” ifadelerini kullandı

“Kendisine Şükranlarımızı Sunuyorum”

AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, “ Resmi açılışını yapacağımız bu tesislerimizin, hem mahallemize hem de ilimize hayırlı uğurlu olmasını, yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bence genç, çalışkan, dinamik, bahaneye bakmayan, yaptığı işi de, hakkıyla yapan bir belediye başkanına sahibiz Allah’a hamt olsun. Kendisi söyledi; ‘başımız dik’ sadece kendisinin değil, yol arkadaşlarının da, başını dik ettiği için, kendisine şükranlarımızı sunuyorum. Yapmak bizim işimiz. Biliyorsunuz; 19 yıllık iktidarımız boyunca hakikatten, hizmet siyasetini ilk defa siyasetin gündemine getiren, bu ülkeyi hizmet siyasetiyle tanıştıran, hizmet ettiği için; her seçimde üstüne koyan ve seçim alan bir siyasi iradenin temsilcisiyiz. Bundan sonraki süreç de böyle gidecek. Fakat sadece bu yetiyor mu? Yetmiyor. Sizden bir istihdamım olacak; yapmak kadar yapılanı sahiplenmek, anlatmak, bunu tanıtmak  da bir o kadar önemli… Korumak bir o kadar önemli... Burada da, iş size düşüyor. Bu sadece bizden kaynaklanan bir şey değil. Bunu kendi adımıza söylemiyorum, siyaset adına söylemiyorum. İl adına söylüyorum. “dedi.

“Ben Kendisini Tebrik Ediyorum”

 Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise açılış sırasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  “Kısa bir süre önce,  Çaydaçıra’da binlerce insanımızın güzel bir şekilde vakit geçireceği , Kent-Köy Projesi’ni gerçekleştiren , değerli belediye başkanımız bugün de, burada sizlerin huzurlarında tarihte genç yaşta hükümdar olan adaleti ile temayüz etmiş Balakgazi komutanın adıyla, bu güzel parkı ve cam seyir terasını sizlerin hizmetlerine sunmuş… Ben kendisini tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. Bugün burada bu kurdeleyi hepinizin adına, buradaki hazirun ile birlikte kesiyoruz. Teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Güle güle, esenlikle, huzur içerisinde, bu parkta güzel vakitler geçirin. Hepinize hayırlı saygılar sunuyorum.”



 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol