Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

ÇARŞIBAŞI HAMAMI TURİZME KAZANDIRILIYOR

Palu ilçesinde ‘Fırat’ın Saklı Kenti Palu’ adıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde Eski Palu’nun Çarşıbaşı Mahallesinde bulunan Çarşıbaşı Hamamı’nın tamamlanması, sergiye açılması için Palu Kaymakamlığı ile Birevim ve Birtep arasında bir protokol imzalandı. Projenin toplam tutarı 1 milyon 200 bin TL ve 1 Milyon TL’sini Fırat Kalkınma Ajansı üstlendi.

İmza törenine Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Kaymakam Tayfun Deli, F.Ü. Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, Birtep Genel Müdürü Kürşat Köz, Bir Gelecek Genel Koordinatörü ve Birevim Elazığ İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Mustafa Alpay katıldı.

İmza törenin ardından konuşan Elazığ Valisi Erkaya Yırık: “Birevim Elazığ İl Özel İdare Spor Kulübü’nün isim sponsoru Birevim, hamamın restorasyonun tamamlanması için 200 bin TL katkı sağladı.

Bugün burada iş birliği protokolü imzalamak için bulunuyoruz.

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Protokolün şehrimiz ve ilçemiz için hayırlı olması temenni ederim” dedi.

“HER ZAMAN HİZMETE HAZIRIZ”

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak ise: “Tarihi geçmişi 4 bin yıla dayanan ilçemiz Palu’da bulanan hamamın restorasyonun tamamlanması için elimizden geleni yapacağız.

Palu kadim bir şehirdir.

Biz bu tarihi sorumluluk ile memleketimize her daim hizmet için buradayız.

Tarihimize sahip çıkmalıyız. Protokolün memleketimiz için hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

“PALU ÜLKEMİZ İÇİN BİR DEĞERDİR”

Bir Gelecek Genel Koordinatörü ve Birevim Elazığ İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Mustafa Alpay: “Bu protokol ile tarihe meydan okuyarak günümüze kadar gelmiş eserlerden bir tanesi olan Palu Çarşıbaşı Hamamı restore işlemleri bitecek.

Memleketimiz olan Elazığ’ı çok seviyoruz.

Şehrimize hizmet etmek bizler için onudur.

Kadim şehrimiz Palu’nun yeniden ayağa kalkması ve turizme kazandırılması bizleri çok mutlu edecektir.

Palu ilçemiz pek çok değerli siyasetçi ve bürokrat çıkarmıştır.

Bu sebeple Palu, ülkemiz için bir değerdir.

Elazığ’a yaptıkları hizmetlerden ötürü Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi’ye, Genel Müdürümüz Mahir Orak’a ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Valimiz Erkaya Yırık’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol