Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

Cemevlerinden Ortak Açıklamada bulundu

Elazığ’daki Cem Evleri, cem evleri ile ilgili yapılan kanunu düzenlemeler ve alevi toplumun mevcut sorunlarını görüşmek için bir araya geldi.

Görüşmenin detaylarını yaptıkları ortak basın açıklaması ile duyuran Cem Evi temsilcileri, “Cem evleri ile ilgili yapılan kanuni düzenlemeler ve alevi toplumunun mevcut bulunan sorunlarını görüşerek, yapılacak yasal düzenlemeler ile ilgili fikir alış verişinde bulundu” denildi.

Cemevleri ile ilgili yapılan kanuni düzenlemeler ve mevcut sorunlar görüşülerek masaya yatırıldı.

Elazığ’da bulunan Cemevleri düzenlenen toplantıda bir araya gelerek, Cemevleri ile ilgili yapılan kanuni düzenlemeler ve alevi toplumunun mevcut bulunan sorunların görüşerek ve yapılacak yasal düzenlemeler ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.

Toplantı sonrası Cemevlerinden yapılan ortak açıklamada: “Alevi toplumunun mevcut sorunlarının ve Cemevlerinin bir takım ihtiyaçlarının karşılanması açısından zaman zaman devlet yetkilileriyle görüşmelerimiz bir takım çevreler tarafından sabote edildiğini görmekteyiz. Bunun bariz bir örneği de bir mahalle muhtarı tarafından yazılı ve sosyal medyada, Cemevinde görevli kanaat önderleri hedef gösterilerek, zan altına alınarak tehdit edildiğini, alenen toplumu kutuplaştırmaya, insanları karşı karşıya getirerek, bir takım olumsuzluklara yol açtığına üzülerek şahit oluyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç duyduğu bu süreçte, bu yaklaşımları, Elazığ’da ki alevi kanaat önderleri olarak kınıyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol