Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

DAĞ FARE DOĞURDU!

21 Nisan tarihinde gerçekleştirilen maden sahalarının işletilmesi ihalesine katılmadığı için kamuoyunda ciddi tepkilere neden olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Asilhan Arslan 4 gün sonra sessizliğini bozdu. İhaleye neden katılmadığı yönündeki eleştirilere uzun uzun cevaplar veren Başkan Arslan gece geç saatlerde ihaleye girmeme kararı aldıklarını söyleyerek aldıkları bu kararın da doğru bir karar olduğunu savundu.

GÜNIŞIĞI BELGELEDİ; ŞARTNAMEDE O MADDE VAR

M. Nafiz Koca

Konuşması esnasında Elazığ’ın tanınmış iş adamlarından Ethem Gülbay söz alarak şartnamede izabe tesisinin Elazığ’da kurulması ile ilgili şart olmadığı için mi ihaleye girmediniz sorusuna Başkan Arslan evet o şarttan dolayı dedi. Açıklamaların ardından mikrofonu alan Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni öyle bir şartın olduğunu söyleyerek yanında getirdiği şartnamenin ilgili sayfasını gösterdi.

Bunun üzerine Başkan Arslan tekrardan inceleyelim diyerek konuyu kapattı. Arslan ayrıca gizili bir elin de kendileri için bir linç kampanyası başlattığı iddiasında bulundu.

300 MİLYON TOPLANDI

Maden rezerv ihalesine katılmamaları ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkan Asilhan Arslan,   Elazığ Girişim Grubu olarak 300 milyon topladığını, ihalenin teminat mektubunun 2 Milyon TL açık arttırmanın taban fiyatınınise  2 Milyar TL olduğunu söyledi. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, ETSO’nun öncülüğünde kurulmuş Elazığ Girişim Grubunda ihaleye girme özelliklerinin oluşmadığını söyleyerek, "Bu şartnameyi bir firmanın dışında alabilecek bir firma yoktu.” dedi.

Firmaların kaybetmesinin tek nedeninin 7 katrilyon geriden başlaması olduğunu belirten Başkan Arslan, "Biz 7 katrilyon geriden ihaleye çıkamayız en azından ihaleyi meşrulaştırmayalım kararı aldık” diyerek bu kararın çok doğru bir karar olduğunu savundu.

BU KONULARI BİRLİKTE TAKİP EDELİM DEDİK

ETSO Üyelerinin de katıldığı toplantıda sürecin nasıl başladığına dair bilgiler veren ETSO Başkanı Asilhan Arslan konuyla ilgili ilimizin siyasetçilerini ve Valisini de bilgilendirdik diyerek sürecin başlangıç noktasını şu ifadelerle özetledi:

“MTA tarafından bulunan maden sahaları ile ilgili sahaların büyüklüğünden emin olduktan sonra ilimiz milletvekillerini, valimizi ve iktidar partimizin il başkanını bilgilendirdik. Onlara MTA şu anda sondaj çalışmalarını sonlandırmak üzere ve saha çok büyük... Sondaj çalışmaları sonrasında çalışmalar raporlandırılacak ve raporlandırma sonrasında da ihale süreci başlayacak, lütfen bu konuları birlikte dedik.”

BÖYLE BÜYÜK BİR MADEN YOK

Bu görüşmeler devam ederken iktidar partisi il başkanının Ankara’da olduğunu vurgu yapan Başkan Arslan, İl başkanının kendisine Ankara’da olduğunu ve Belediye Başkanımızın olduğu bir toplantıda konuyu hep birlikte değerlendireceklerini söyleyerek şunları kaydetti: Değerlendirme sonucunda bize verdikleri cevap; “Başkan senin söylediğin kadar büyük bir maden yok.”

Yapılacak olan ihaleyle alakalı İl Başkanından ricada da bulunduğunu söyleyen Arslan; “Biz Elazığlı iş adamları tarafından yürütülmesini isteriz. Bunun için de gerekenleri yerine getirme adına her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Bu süreçler sıkıntılı süreçler bize bu konuda öncülük ediniz. Tüm görüşmeleri yapabilme adına öncülük talep ediyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız, biz böyle inanıyoruz.” Dediğini kaydetti. 

MİLLETVEKİLLERİMİZDEN SÜRE UZATIMI İSTEDİK

İhalenin şartnamesinde aksaklıklar olduğunu, düzeltilmesi için  milletvekillerinden  süre uzatımı isteklerini söyleyen Başkan Arslan,  "Biz Elazığ Girişim Grubu adına çalışmaları sağladık bir yandan da şartnameyi inceliyoruz şartnamede neler var. Madencilik enstitüsü arama ruhsatlı maden sahsının devrinin yapılması söz konusu değil biz bunları konuştuk. Ankara’dan Elazığ’a geldik ihaleye çıktı saha. Bu gerçeklikle birlikte madencilik derneği Hayri Günay vasıtasıyla yürütmeli durdurma için dava açtık şartnamede aksaklıklar var bunların düzeltilmesini istiyoruz.

Milletvekillerimizden süre uzatımı istedik süre uzatımı oldu. 13. idare mahkemesi dosyayı inceledi bazı soruların cevabı yok bakanlığa yazı yazdı saat 2 de bakanlık ihaleyi süresiz erteledi. 29 Marttaki ara karar neticesinde bakanlığın maden işleri genel müdürlüğünün verdiği cevap tatmin etmediği için bir kaç soru daha sordu. Bu soruların cevapları da geçtiğimiz salı günü idari mahkemeye ulaştı."diye konuştu

Başkan Asilhan Arslan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi,

BİZE DESTEK OLAN BU 993 KİŞİYE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elazığ girişim grubunun tüzel kişilik kazanması gerçekleşti biliyorsunuz. Elazığ girişim grubunun yönetimi; İbrahim Taşel bey, Yasemin Açık Hanım, Ayhan Polat bey, Ayhan Şimşek bey, Asilhan Arslan ve Selami Karaca bey. Bu 7 iş insanımız yine bir araya gelerek Elazığ girişim grubunun yönetimine talip oldu. Biz bunun çok ortaklı yapıya dönüşmesi için şirket anayasasını oluşturduk bir kenara koyduk. Malumunuz Elazığ girişim grubunu daha kurmadan önce anket oluşturduk. 993 kişi yaptığımız ankette bizimle birlikte olma noktasında niyetlerini bildirdi. 993 kişiyle birlikte ulaştığımız büyüklük 300 milyon TL. İhalenin teminat mektubu 2 milyon TL açık arttırmanın taban fiyatı 2 milyar TL. Elazığ girişim grubuna Elâzığ halkımızın taktir ettiği büyüklük bu. Bize destek olan bu 993 kişiye teşekkür ediyorum birliktelik örneği gösterdiler. Bunlar daha çok orta sermayeli hemşehrilerimizin oluşturduğu katılımdı.

BİR KİŞİ ÇIKSIN DESİN; BİRİNİ AYIRIP ALMADIK

İstanbul’da geniş çaplı toplantı yaptım, televizyon reklamlarından, haberlere buna ortak olması için elimden geleni yaptım. Bir kişi çıksın desin birini ayırıp almadık. Ankara’da ikili görüşmeler yaptım özellikle taahhüt sektöründe olan madencilik sektöründe yer olanlarla Kolin İnşaat, Çelikler İnşaat, SEZA, bunlardan bazıları. Biz böyle bir ortaklık yapısı oluşturuyoruz lütfen gelip bize destek olun, kapı kapı gezdim. Bütün Türkiye’de ve dünyada Elazığlılar olan derneklerin her birine yazılı ve sözlü olarak bildiri yaptım bir kişi diyemez ki bizi unuttunuz.

ELAZIĞ HALKININ İNİSİYATİFİNE BIRAKIYORUM

Biz bir yandan bu ihalenin acısıyla savaşırken, biri çıkıp diyor ki Elazığ iş dünyasından topladığın paralar noldu. 8 buçuk milyar var. Biri gelsin desin ki, ben Elazığ girişim grubundan param karşılığı hisse aldım eğer öyle bir şey varsa Elazığ’daki 600 bin kişi yüzüme tükürsün. Ama ben onları yüce Allaha havale ediyorum Elazığ halkının inisiyatifine bırakıyorum.

FİRMALARIN KAYBETMESİNİN TEK NEDENİ

15 şirket ihaleye girmek için dosya aldı. Bu 15 firmanın içinden 2 firma teklif verdi bir firma imtiyazlıydı rekabet üstünlüğü verdi ve o aldı diğer firmaların kaybetmesinin tek nedeni 7 katrilyon geriden başlamasıydı. Onun için şartname değişikliği istedik. Bu şartnameyi bir firmanın dışında alabilecek bir firma yoktu. Kimlerle çalışılır hangi firmadan destek alınır bunların hepsini çok iyi biliyoruz.

ÇELİKLER GİRMİŞ DENİLDİ SEVİNDİM

Son ana kadar ihaleye girme sürecini beklerken gece geç saatlerde aldığımız karar.  Biz 7 katrilyon geriden ihaleye çıkamayız en azından ihaleyi meşrulaştırmayalım dedik ve ihaleye girmedik, bu çok doğru bir karardı. İhaleye Çelikler İnşaat girmiş denildi. Sevindim hemşehrimiz girdi dedim. Şehrimizde kalır dedim. İhale başladı 5 dakika sonra bitti. 2 artırımla bitti. Tahir bey de bir iş adamı gibi davranıp sonlandırdı. İhale de neticelendi.

SUÇLUYSAM YÜZÜME SUÇLUSUN DEYİN

ETSO’nun öncülüğünde kurulmuş bu şirkette bu ihaleye girme özelliklerine bir durum oluşmuş mu soruyorum size. Çelikler inşaata da bu konuda ortak olmasını talep ettim ilk söylediğim insanlardan biridir. Tek girme kararı aldılar o şekilde de yürüdüler. Bu çalışmaları yürüttüğüm için suçluysam ben Ankara’dayken sosyal medyadan, haberlerinizde yazdınız. Bir alanında suçluysam yüzüme deyin ki sen şu konuda suçlusun görevini yapmadığın için istifaya davet ediyoruz desin, suçluysam desin.

ELAZIĞ KAMUOYU KİMLERİN İHALEDEN ÇIKMA ALDIĞINI İYİ BİLİYOR

Diğer bir şey ihaleden anlaşma parası alınması, ihaleden bir şeyin pazarlık konusu alınması bu konuda kimse bana bunu teklif edemedi.

Bunu söylemedi demek ki kimin bunu yapmayacağını çok iyi biliyorlar ki, bu parayı kimin yemeyeceğini biliyorlar.

Elazığ kamuoyu kimlerin servetine servet kattığını kimlerin ihalelerden çıkma aldığını çok iyi biliyor.

Bu süreç içinde şahsımla alakalı yapılan her türlü iftirayla ilgili herkese haklarım, hakkım helal olsun.

Ahret benim en temiz alanım olsun, bu tür şeyler olmasın istiyorum.

Ama ETSO’nun yürüttüğü bu çalışma eğer ülke menfaatine ise bu şehrin menfaatine sebep olanlara Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Elazığ Girişim Grubu başkanı olarak hakkımı helal etmiyorum.

Anahtar Kelimeler:
DAĞ FARE DOĞURDU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol