Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

Demirbağ: "Su Kaynaklarımızı İsraf Etmeden Kullanmalıyız"

Demirbağ, "Geleceğimiz için kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanmalıyız. Yaşanan kuraklıkla birlikte daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için su kaynaklarımızı israf etmeden kullanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Elazığ İl Temsilcisi Vedat Demirbağ, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ortaya koyduğu yağış verilerine göre ülkemiz Aralık ayını "Şiddetli Kuraklık" riskiyle geçirdiğini ve iklim şartlarına bağlı kalarak Ocak-Nisan aylarından beklenen yağışlar gerçekleşmezse ülkemizin ciddi bir Tarımsal Kuraklıkla karşı karşıya kalacağını belirterek, "Yağışların bu şekli ile mevsim normallerinin altında devam etmesi halinde Kuru Tarımsal üretimde ciddi manada verim kaybına sebep olacağı gibi, sulama sezonu ile birlikte su kaynaklarının yeterli beslenme yaşamadığı için sulu Tarımsal üretimde de ciddi verim kaybı ortaya çıkacaktır. Önceki yıllarda Tarım Bakanlığınca hazırlanan Kuraklık Eylem Planı ve 2017 yılında kamuoyuna açıklanan Kuraklık Yönetim Planının bir an önce uygulamaya konulması gerekmektedir. Küresel ısınma,  artan nüfus, sulamaya açılan tarım arazileri vs dikkate alındığında su kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması gerek insan hayatı açısından gerekse Tarımsal üretim için önem arz etmektedir. Geleceğimiz için kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanmalıyız. Yaşanan kuraklıkla birlikte daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için su kaynaklarımızı israf etmeden kullanmalıyız" dedi.

"İL KURAKLIK YÖNETİM KURULU OLUŞTURULMALIDIR"

3 tarafı su kaynakları ile çevrili ilimizde de yeteri derecede yağışlar olmadığı için  kuraklık ciddi bir tehdit olarak ortaya çıktığını ifade eden Demirbağ, "Bir an önce su kaynakları  ile ilgili kurum ve kuruluşların aktif olarak içinde yer alacağı İl Kuraklık Yönetim kurulu oluşturulmalı ve mevcut su kaynakları ile bunların  kullanımına dair gerçekleşmesi muhtemel yarışlarda dikkate alınarak bir su tüketim planlaması yapılmalı ve su kaynaklarının israfını önleyici tedbirler alınmalıdır.  Bunun yanında akarsu kaynaklarımızın üzerinde barajlar yapılmalı, yeraltı akışları dikkate alınarak yeraltı barajları inşa edilmelidir. Tarımsal sulamada vahşi sulama yöntemleri ivedilikle daha az su tüketiminin planlanabildiği alternatif  sulama sistemleri geliştirilmelidir" şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol