Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Deprem Sonrası Öğrencilerine Yazdı, Binlerce Kişi Okudu.

Elazığ Hazar Anadolu Lisesi Öğretmeni Selami Danışmanoğlu, Elazığ Depremi sonrası yazdığı “Akıl Sarayınıza Hükmedin” kitabı üzerine kendisiyle bir sohbet yaptık.

Danışmanoğlu kitabı hakkında bize şunları söyledi: “Ben depreme Gölcük Depremi sonrasında 24 Ocak Elazığ depremiyle 2. kez yakalanışım. İlk deprem sonrası gördüm ki depremin en çok vurduğu öğrencilerdi. Ağır bir psikolojik etkilenmeye maruz kalan öğrencilerimizde en dikkat çeken ise, özellikle öğrencilerimizde deprem sonrası bilgiyi kalıcı bellekte tutmakta zorlanmalarıydı. Elazığ Depreminden sonra bunu çok iyi bildiğimden onlara Akıl Sarayınıza Hükmedin adında bir Hafıza Teknikleri kitabı yazmıştım.

Kitabı okuyup uygulamalarını yapanlar: Hafıza Çivileri Yöntemiyle 20 adetlik alışveriş listenizi hazırlayacak, rakamlarla raks edip onlarca ve yüzlerce sayıyı aklınızda tutacak,

İkili (Binary) Sayılar Tekniği’yle inanamayacağınız sayıda 1 ve 0 rakamlarını hafızanıza alıp sayacak,

Loci Tekniği ile Akıl Sarayı’nızda seyahate çıkacak,

Akrostiş Tekniği ile bilgi kodlarını öğrenecek, yeni tanıştığınız insanların isimlerini hemen hatırlayacak,

100 Temel Eseri, acil telefon numaralarını, fonetik alfabe ile öğrenecek,

Gezegenler ve burçları Bağlama Metodu ile eğlenceli bir şekilde öğrenecek,

100-1000-10000 bilgi ezberleme aşamasını öğrendikten sonra ”Keşke daha önceki zamanlarda bu teknikleri bilerek sınav zevkini yaşasaydım. ”diyecektir.

Bizim Hazar Anadolu Lisesi 500 öğrenci kapasiteli bir okuldur. Deprem sonrası öğrencilerimin bu kitabın PDFsine www.hafizatekniklerikampusu.com adında ki bir internet sitem üzerinden ulaşmalarını istedim. Bugüne kadar 6000 den fazla kişi kitabı indirdi. Bu kadar alakanın olmasının nedeni bence Fonetik Alfabesi’nin il trafik kodlarından yapıldığı için öğrenilmesi en kolay Hafıza Teknikleri kitabı olmasındandır.

Son dönemlerde hemen hemen her kitabın üzerinde “Yeni Nesil Soruları” yazar oldu.

Yakın bir  zamanda da Sayın Cumhurbaşkanımız: ”Top yekûn bir eğitim seferberliği başlatmalıyız.” dedi. Gerek yeni nesil soruları, gerekse Sayın Cumhurbaşkanımızın tespitindeki, ezberci eğitimden kurtulup bilgiyi doğru şekilde kalıcı bellekte tutup analiz etme yeteneği sağlanması arzusudur.

Tam bu noktada tek çözüm noktası: Hafıza Teknikleridir. Bence müfredata acilen Hafıza Teknikleri Dersi konulmalıdır. Tabii önce bu konuda öğretmenlerin eğitilmesi gerekmektedir.

Bu işte ben ve mensubu olmakla gurur duyduğum Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği olarak, bakanlığımızın uygun görmesi, talebi durumunda, gönüllü olarak destek vermeye hazırız.

Ayrıca bu kitabı eğitim adına basmak isteyen kurumların Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneğimizle yapacağı bir protokolün ön koşulu, sadece gücü nispetinde Mehmetçik Vakfına yardım etmesidir.” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol