Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

Deştek Regülatörü ve Sulaması İnşaatının İhalesi Yapılacak

. İş kapsamında Deştek Regülatöründen alınacak su ile Elazığ ili, Arıcak ilçesine ait tarıma elverişli 6.283 dekar alanın cazibeli basınçlı borulu sulama sitemi ile sulanması sağlanacak.

DSİ Bölge Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Arıcak ilçemiz için tarım ve hayvancılık temel geçim kaynağı olmasından dolayı yöre halkının her geçen yıl katlanarak artan sulu tarım yapma isteği, ülke ekonomisine katkısı, 2021 yılının sulamada hamle yılı olması dikkate alınarak, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ‘nin ek programa alınması ve ihale iznine dair uygun görüşleri üzerine ihalesi yapılmaktadır.

Söz konusu sulama şebekesinin 2022 yılında tamamlanarak sulamaya açılması hedeflenmektedir.

Bu projenin hayata geçirilmesi noktasındaki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Bakan Yardımcımız Sayın M. Hadi Tunç ’a,   Elazığ Milletvekillerimize ve DSİ Genel Müdürümüze teşekkür ederiz. Hayırlı olsun." denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol