Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

Dev Proje Hizmete Açıldı

Köprünün açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlık bürokratları, Malatya ve Elazığ il yöneticileri, siyasetçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

KENDİ GRUBUNDA DÜNYANIN 4. BÜYÜK KÖPRÜSÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yoluyla gerçekleşen açılış töreninde yaptığı açıklamada, Kömürhan Köpürüsü ile bağlantı tüneli ve yolunun kendi grubunda dünyanın 4. büyük projesi olduğunu vurgulayarak, "Projemiz ülkemize, bölgemize, şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yapım bedeli 720 Milyon Tl olan proje, Elazığ ile Malatya'yı birbirine bağlamanın ötesinde ülkemizin doğu, batı ve kuzey, güney aksının en önemli noktalarından birini oluşturuyor. Toplam uzunluğu 660 metreyi, orta açıklığı 380 metreyi bulan kömürhan Köprüsü, kendi grubunda dünyanın dördüncü büyük projesi ünvanını taşıyor. Fırat Nehrinin üzerine inşa ettiğimiz bu köprü, Karakaya Barajımızın çevresindeki yolu kısaltarak yılda sadece vakitten 9,3 Milyon lira ve yakıttan 4,7 milyon Lira tasarruf sağlayacaktır." dedi.

YÜZDE YÜZ YERLİ VE MİLLİ KAYNAKLARLA İNŞA EDİLDİ

Projenin yüzde yüz yerli ve milli imkanlarla yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tasarımından inşasına kadar her şeyi ile yüzde yüz yerli ve milli kaynaklarla inşa edilen bu eser, ülkemizin mühendislik alanındaki gücünün ve kabiliyetlerinin sembollerinden biri olacaktır. Tarihi bir abide özelliği taşıyan köprüsü ile tünelleri ile, yollarıyla bu projenin ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, refahına önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu köprü aynı zamanda Elazığ ve Malatya havalimanları arasındaki mesafeyi de azaltarak bölgenin ulusal ve uluslararası hava ulaşımında da kolaylık sağlayacaktır. Bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen bakanlığımızdan yüklenici firmalara, mühendisinden işçisine kadar herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"FIRAT'I SEVİNCİN; MUHABBETİN SEMBOLÜ HALİNE GETİRDİK"

Projenin hizmete girmesiyle bundan sonra Fırat'ın azgın sularında hayatlarını kaybeden vatandaşların ardından ağıtlar yakılmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne diyor o hüzünlü türküde; Kömürhan Köprüsü Harput'a Bakar, Kör olası zalim Fırat ocaklar yakar, Ahbaplarım gelmiş ağıtlar yakar, Söyletmeyin beni anam yaram derindir. Evet, yaptığımız yatırımlar, inşa ettiğimiz eserlerle Fırat'ı kavuşmanın, sevincin, muhabbetin, refahın sembolü haline getirdik, getirmeyi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

"BÖLGEMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki ulaşım yatırımlarından sadece biri olduğuna dikkat çekerek, "Ticari ve turizm potansiyeline katkı sağlayacağına inandığım bu eser, bölgedeki ulaşım yatırımlarımızdan sadece biridir. Bugüne kadar malatya'da 8,8 Milyar Lira, Elazığ'da 6 milyar Lira ulaşım yatırımı yaparak bölünmüş yoldan demiryoluna ve havayoluna kadar her alanda bölgemizin çehresini değiştirdik. Malatya'nın bölünmüş yol uzunluğunu 12 kat artışla 443 kilometreye, Elazığ'ın bölünmüş yol uzunluğunu 11 kat artışla 357 kilometreye çıkardık. Daha önce büyütüp modernleştirdiğimiz Malatya havaalanına şimdi yeni bir terminal binası yapıyoruz. Aynı şekilde Elazığ havalimanını daha da büyütüyor, geliştiriyoruz."

HİZMET VE ESER SİYASETİ DİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmet ve eser siyaseti anlayışıyla çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak şöyle devam etti: "Esas olan kendi halkın ve insanlık için ne ürettiğin, onlara ne verdiğin, ne kattığındır. Ülkemizde sürekli ilkelerden bahsedip hiçbir üretim yapmamayı felsefe haline getirmiş bir zihniyet varlığını hala sürdürmektedir. Bunlar ülkenin ve milletin faydasına hiçbir adım atmadıkları gibi atılan hayırlı adımlardan da rahatsız oluyorlar. Türkiye'nin ekonomide ve yatırımlarda olduğu gibi, demokraside, hukukta, özgürlüklerde de ilerlemesine tahammül edemezler. Ayasofya'nın ibadete açılmasından, başörtüsü hazımsızlığına kadar bir çok alanda bu habis zihniyetin yansımalarını görüyoruz. Ama biz bunlara aldırmadık. Hizmet siyaseti diyoruz. Eser siyaseti diyoruz. Milletimizin önüne işte burada olduğu gibi eserlerimizle, hizmetlerimizle, yaptıklarımızla ve yapmayı taahhüt ettiklerimizle çıkıyoruz. Bu anlayışla tüm dünyayı esir alan salğın şartlarına rağmen geride bıraktığımız 2020 yılında da hizmet siyasetinden zerre taviz vermedik. Libya'da ve Azerbaycan'da elde ettiğimiz başarıların sevincini hep birlikte yaşadık. Ulaşımda Gölbaşı Şehir Geçişi, Kuzey Marmara otoyol etapları, Ankara Niğde otoyolu, Manisa Akhisar, Konya ve Amasya çevre yolları, Kahramanmaraş Göksun yolu, Karakurt Horasan yolu, Beğendik Köprüsü gibi pek çok eseri bu dönemde hizmete açtık. Sadece geçen yıl hizmete açtığımız tünellerin uzunluğu 18,6 kilometreyi, köprü ve viyadüklerin uzunluğu 42 kilometreyi buluyor."

"2020'DE PEK ÇOK HİZMETİ HİZMETE SUNDUK"

2020 yılı içerisinde hizmete açılan projelerden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Sağlıkta son bir yılda, içinde şehir hastanelerimizin de olduğu toplam 16 bin yatak kapasiteli 16 hastane ve 10 ek hizmet binasını tamamlayıp hizmete sunduk. Enerjide Türk akım projesini, Reyhanlı barajını, Kars barajını, Ilısu barajını, 52 Hidroelektrik santrali, kalyon güneş enerji tesisini hizmete açtık. Fatih Sondaj Gemimizin Karadeniz'deki Tuna-1 kuyusunda keşfettiği 405 milyar metreküplük doğalgazın sevincini hep birlikte milletçe yaşadık: tarımsal üretimde büyük öneme sahip Ergene Havzası Tüneli ve Konya Ovası sulamaları gibi pek çok tesisin açılışını yaptık. Sanayide Türkiye'nin otomobili fabrikasının temelini atarken sadece Gaziantep'teki Organize sanayi bölgelerinde aynı anda 300 üretim tesisinin resmi açılışını gerçekleştirdik. millet Bahçelerinden Cumhurbaşkanlığı külliyesi, Millet kütüphanesine, demokrasi ve özgürlükler adasından Roketsan fabrikasına kadar pek çok farklı alanda eserleri milletimizin hizmetine sunduğumuz bir yılı geride bıraktık. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Biz en zor şartlarda bile hizmet üretmenin, eser üretmenin, inşa etmenin peşinden koştuk. Milletimizin özgürlüğünü, refahını, güvenliğini güçlendirmek için her alanda gece gündüz çalıştık, çalışıyoruz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırana kadar da durmayacağız."

Anahtar Kelimeler:
Dev Proje Hizmete Açıldı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol