Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi elazığyerelhaber DEPREM İstanbul teşekkür

Bu haber kez okundu.

DEVA ve Yeniden Refah’tan Skandal Karara Ortak Tepki

 Fırat Üniversitesi Göz Ana Bilim Dalı tarafından ortaya konan, ameliyat kısıtlamasını kamuoyunun gündemine taşımıştık.  Haberimiz sonrasında açıklamalarda bulunan; DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal ve Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş ameliyat kısıtlaması kararının kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.  Kangal ve Karakuş Fırat Üniversitesi ve hastane yönetimine; alınan kararın geri dönüşü mümkün olmayan mağduriyetlere neden olduğunu hatırlatarak, almış oldukları yanlış karardan dönmeleri yönünde çağrı yaptılar.  Yeniden Refah Partisi Elazığ il Başkanı Erhun Karakuş açıklamasında uygulamaya derhal son verilmesini istedi. DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal ise;  karar dolayısıyla ameliyat olamayan vatandaşların, mahkemeye başvurması halinde; bu kararı alanlar ile ilgili hukuki sorumluluk doğacağını belirtti.

“İdarenin Hangi Mantıkla Yönetildiğine Dair Şüpheler Uyandırmaktadır. “

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Fırat Üniversitesi Hastanesinde Göz ABD; tedavi sürecini bekleyen hastalarımızın, insanımızın geçerli bir sebep olmaksızın, ameliyat programlarının ileri tarihlere verilmesi, sürekli başarı ile anılan Fırat Üniversitemize yakışmamıştır! Belirtilen pandemi gerekçesi ve demirbaş malzemenin etkin kullanımı hususlarının kabul edilecek, makul bir tarafı bulunmamaktadır. İnsan sağlığından daha önemli hiçbir değerin bulunmadığı hususu, nazara alınarak bir kısım ekonomik gerekçeler ile hareket edilerek, bu şekilde karar verilmesi talihsizliktir ve idarenin hangi mantıkla yönetildiğine dair şüpheler uyandırmaktadır. Fırat Üniversitesi Hastanesi ekonomik kaygılar ön plana alınarak kurulmuş ve hizmet anlayışı bu şekilde vücut bulan bir kurum değildir, aksine insan sağlığı için, vatandaşların sıhhatleri için kurulmuş önceliği ekonomik şartlar değil, önceliği insan olan kuruluştur. Bu düşüncelerden hareketle, üniversite rektörümüz ve hastane başhekimimizin derhal bu uygulamaya son vermesini talep ve temenni ediyoruz.”

“Karar Vericilerin Ve İlgili İdarenin Hukuki Sorumluluğu Doğacak”

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal ise yaptığı açıklamada alınan karar dolayısıyla mağduriyet yaşayan vatandaşların mahkemeye gitmesi durumunda karar vericiler hakkında hukuki sorumluluk doğacağını kaydetti. Kangal, “ Fırat Üniversitesi Göz Hastalıkları AD tarafından, Elazığlı vatandaşlarımızın sağlığını hiçe sayan ve tedaviye erişim haklarını kısıtlayan kabul edilemez bir kararın alındığını öğrenmiş bulunmaktayız. İnsan sağlığının her şeyin ötesinde olduğunu dikkate almadan , sadece verimlilik ve kendi iç işleyişlerini gözeterek, böyle skandal bir karara imza atılması kabul edilemeyecektir.

Alınan bilgilere göre; göz ameliyatı için çok sayıda hastanın çeşitli bahanelerle tedavilerinin uzunca bir süre ertelenmesi ve başka hastanelere yönlendirilmesi sonucunda, büyük bir mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın, en temel insan haklarından olan sağlık hakları zedelenmektedir. Bu karar neticesinde tedavileri geciken hastalarımızın , sağlık problemlerinin daha da artması neticesinde , karar vericiler ve ilgili idarenin hukuki sorumluluğu doğacak ve dolayısıyla vatandaşımızın mağduriyetinin yanında, ayrıca  kamu zararı da söz konusu olacaktır. Bu sebeple , üniversite rektörünün ve üniversite başhekiminin ivedilikle konuya müdahil olarak , vatandaşımızın mağduriyetini gidermek adına gerekli adımları atmasını bekliyoruz.” dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol