Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

DEVLET TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDER

TBMM Genel Kurulunda İçişleri Bakanlığı’nın 2021 Bütçesi üzerinde konuşan Milletvekili Erol, Bütçe görüşmelerinin başladığı günden bugüne kadar bu kürsüde gergin anlar yaşandı, tartışmalar yaşandı.

Muhalefet partisinin milletvekilleri, partimizin milletvekilleri, kendilerine göre haklı gerekçelerini kürsüde seslendirdiler. Ben, biraz daha farklı bir bakış açısıyla kendi bölgemin, ilimin ve ülkemin genel sorunlarıyla ilgili bir değerlendirme yapmak isterim.

Birincisi, tesadüf müdür bilmiyorum, 24 Ocak gecesi Elâzığ'da yaşanan deprem sonrası Elazığ'a görevlendirilen ve bir ay Elâzığ'da kalan 3 Bakanımız bugün burada, bütçeleri de 3'ünün de aynı günde görüşülüyor, İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız. 24 Ocak gecesi Elâzığ'da yaşanan deprem sürecinin bir aylık kriz sürecinin doğru yönetilmesine verdikleri katkılardan dolayı ben bu 3 Bakanımıza da teşekkür ederim ama bu teşekkür Elâzığ'da bu sorunların bittiği anlamında değildir.

Elâzığ'da hâlâ mülkiyet haklarıyla ilgili, yönetmeliklerle ilgili, mevzuatlarla ilgili sıkıntıların ve sorunların olduğunu da buradan iletmek isterim. Ayrıca, terörle mücadelede başarı gösteren Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet mensuplarımıza, kolluk kuvvetlerimize buradan kendilerine teşekkürlerimi ve saygılarımı iletirim.

DEVLET TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDER

Milletvekili Erola, Ak Parti Gurup Başkan Vekili Cahit Özkan’ı yaptığı konuşmadan dolayı kınadığını ifade ederek, “Devlet terör örgütleri ile müzakere etmez, devlet terör örgütleri ile mücadele eder.” Dedi. Gürsel Erol konuşmasında, “ Buradan bir üzüntümü de iletmek isterim, üzüntüm şu: Bu kürsüden konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Bey'i de şiddetle kınıyorum. Niye kınıyorum?

Burada çözüm süreciyle ilgili değerlendirme yaparken o sürecin terör örgütünün PKK'yı silahlarını bırakıp demokratik siyasete dâhil olmasıyla ilgili bir süreç olarak değerlendirmesini şiddetle kınıyorum. Sayın Grup Başkan Vekili, devlet terör örgütleriyle müzakere etmez, devlet terör örgütleriyle mücadele eder. Ve bugün bu ülkede eğer o müzakere sürecinde sonuç alınsaydı o bebek katilleri bugün bizim aramızda milletvekili oturuyor olabilecekler miydi? Bunun hesabını verebilir misiniz? Bunun hesabını verebilir misiniz? Devlet terör örgütüyle müzakere etmez, o ifadenizi değiştirin bir daha da kullanmayın.

Devlet, terör örgütüyle mücadele eder. Bu çocuk katillerine hiçbir yerde yaşam hakkı vermez ve terör örgütlerine karşı sınır ötesinde de sınır içinde de her türlü operasyonu yapma hakkı, yetkisi vardır. Bu Mecliste görev alan tüm milletvekillerinin öncelikli sorunu devletin varlığına, milletin bağımsızlığına, vatanın bölünmez bütünlüğüne sadakattir. Bizim önceliğimiz bunlardır, bizim önceliğimiz terör örgütleriyle müzakere etmek değildir, bir Grup Başkan Vekili olarak sizi uyarıyorum.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİNİN SORUNLARI VAR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol konuşmasının son bölümünde içişleri bakanına not alması gerektiğini ifade ederek güvenlik göçlerinin sorunlarını dile getirdi.

Erol konuşmasında ,” Ayrıca, ben Emniyet personelini, Emniyet teşkilatının ve Emniyet Genel Müdürlüğünün sorunlarını da gündeme getirmek isterim. Birincisi Sayın Bakanım, bunları not almanızda yarar görüyorum çünkü kırsal kesimde görev yapan Jandarma ile mücavir alanda görev yapan Emniyet teşkilatının aslında görev ve yetki alanı aynı olduğu hâlde birbirinden farklı sosyal haklarından kaynaklı kayıplar var. Mesela, Jandarma komutanları büyük şehirlerde; Ankara gibi İzmir gibi İstanbul gibi illerde tuğgeneral rütbesinde ve tuğgeneral ek göstergesindeyken Emniyet teşkilatındaki il müdürünün ek göstergesi daha düşük. İllerde il Emniyet müdürleriyle alay komutanlarının arasında sosyal açıdan inanılmaz farklılıklar var. Ayrıca Jandarmada emeklilik yaşı 65'ken görev yıpranma payından dolayı Emniyette 60. Hâlbuki ikisinin de görev alanı ve görev sorumlulukları aynı. Bu statülerin eşitlenmesi gerektiği düşüncesindeyim.

Diğer taraftan her şartta ve koşulda Sayın Cumhurbaşkanının dönem dönem gündeme getirdiği, partili Cumhurbaşkanlığı döneminin olmadığı süreçte Sayın Başbakanlarının seçim meydanlarında gündeme getirdiği, özellikle polisler için, Emniyet mensupları için 3600 ek göstergenin verilmesi, bunun yanı sıra öğretmenlere de imamlara verilen 3600 ek göstergenin de mutlaka verilmesi lazım. Ayrıca, o sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili de bir önerim olacak. Şimdi, sözleşmeli er ve erbaşlar belli bir süre görev yaptıktan sonra ya yatay geçişle bir kamu kuruluşuna geçiş yapabilme hakkına sahipler ya da belli bir süre sonra. görevi bırakacaklar. Hâlbuki bunlar, terörle mücadelede başarı hikâyesi oluşturmuş kolluk kuvvetleri; silahı nasıl kullanacaklarını, terör örgütlerine karşı mücadeleyi nasıl vereceklerini, topluma güvenlik açısından nasıl yaklaşacaklarını bilen kişiler. Bunların eğitimlerine göre bekçi olarak veya Emniyete polis memuru olarak yatay geçişlerinin sağlanmasında yarar var çünkü bunlar deneyimli insanlar, silah kullanmaktan terörle mücadeleye kadar. Ve gene Jandarmada uzman jandarmalar…

Bunların büyük sorunu var. Bunlar, bir yıl okulda okuyan, iki yıl da meslek, ön lisans programı tamamlayarak normalde üç yıl eğitimden gelen meslek grubu. Aslında bir nevi astsubaylık görevini icra eden bir görev ama şimdi yeni çıkan Askerlik Yasası'na göre iki yıllık yüksekokul mezunları astsubay olarak tezkere bırakabiliyorlar ama jandarma uzman çavuşlar üç yıl bu işin eğitimini aldıkları hâlde astsubaylığa geçiş yapamıyorlar. Bunlarla ilgili yeni düzenlemelere ihtiyaç var."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol