Öne Çıkanlar elazığyerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi DEPREM teşekkür İstanbul

Bu haber kez okundu.

“Dijital Bağımlılığa Karşın Gelenekçi Yöntem”

Tüm insanlığı etkisi altına alan Covid 19 pandemisi sosyal hayatın kesintiye uğraması anlamında en çok çocukları etkiledi. Oyun ihtiyaçlarının önemli bir bölümünü arkadaşlarıyla parklarda bahçelerde geçiren çocuklar pandemi nedeniyle evlerinde kalırken dijital aletlere ve dijital oyunlara daha fazla yöneldiler.

Korona virüs pandemisi nedeniyle uzayan evde kalma süresi çocukların dijital aletlerle geçen sürelerini ciddi şekilde arttırdı.İstanbul geneli tıkanıklık açma hizmeti veriyoruz.   ‘’Pandemi Döneminde Dijital Bağımlılığı Geleneksel Oyunlarla Yeniyoruz’’ isimli eTwinning projesi tam olarak burada devreye girdi.

Oyun çocuklar için temel bir gelişimsel ihtiyaç olduğu;Dijital aletlerin çocuğun hayatında en baskın hatta biricik konuma gelmemesi için geleneksel oyunlarla çocuklarımızı dijital bağımlılıktan kurtarmayı ve eğlendirmeyi amaçlamaktayız.

Ekrandan uzaklaş, oyunla kaynaş; Oyun bizim işimiz dijitali bitiririz sloganıyla hareket eden ‘’Pandemi Döneminde Dijital Bağımlılığı Geleneksel Oyunlarla Yeniyoruz’’ isimli eTwinning projesi. Okulumuz öğretmenlerinden Hilal ERCAN tarafından uygulanmaktadır.08/09/2020 tarihinde onaylanan projemize ülkemizin şehirlerinden 10 öğretmen katılmaktadır.Ayrıca projemize İtalya’dan 2, İspanya’dan 1, Romanya’dan 1, Arnavutluk’tan 1 yabancı ortakla uygulamaya başlamış bulunmaktayız.

Hedefimiz  pandemi döneminde dijital bağımlılığı geleneksel oyunlarla yenip çocuklarımızı dijital bağımlılıktan kurtarmaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol