Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

Dijital Bağımlılık Geleneksel Oyunlarla Aşılacak

Pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamaların en çok etkilediği yaş grubu içerisinde bulunan çocuklar pandemi nedeniyle  parklardan uzaklaştılar.

Pandemi nedeniyle parklarda arkadaşlarıyla oynayamayan miniklerin tek arkadaşları ise  dijital aletler oldu. 

Çocukların pandemi nedeniyle dijital bağımlısı haline geldiğini vurgulayan   uzmanlar çocuklar için çareler arıyorlar.

Çocuklardaki dijital bağımlılığın sonlandırılması için çareler arayan uzmanlardan eğitimci Hilal Ercan geliştirdikleri proje ile çocuklardaki dijital bağımlılığı sonlandıracaklarını ifade etti.

“Çocuklarımızı Dijital Bağımlılıktan Kurtarmayı Ve Eğlendirmeyi Amaçlıyoruz”

Eğitimci Hilal Ercan çocuklardaki dijital bağımlılığı sonlandıracaklarını ifade etti. Ercan, “ Tüm insanlığı etkisi altına alan Covid -19 pandemisi sosyal hayatın kesintiye uğraması anlamında en çok çocukları etkiledi.

Oyun ihtiyaçlarının önemli bir bölümünü arkadaşlarıyla parklarda bahçelerde geçiren çocuklar pandemi nedeniyle evlerinde kalırken dijital aletlere ve dijital oyunlara daha fazla yöneldiler.

Korona Virüs pandemisi nedeniyle uzayan evde kalma süresi çocukların dijital aletlerle geçen sürelerini ciddi şekilde arttırdı.  ‘Pandemi Döneminde Dijital Bağımlılığı Geleneksel Oyunlarla Yeniyoruz  isimli e-Twinning projesi tam olarak burada devreye girdi.

Oyunun çocuklar için temel bir gelişimsel ihtiyaç olduğu bir dönemde dijital aletlerin çocuğun hayatında en baskın hatta biricik konuma gelmemesi için geleneksel oyunlarla çocuklarımızı dijital bağımlılıktan kurtarmayı ve eğlendirmeyi amaçlıyoruz.” dedi

“Hedefimiz  Dijital Bağımlılığı  Yenmek”

  Projelerini yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ortakla birlikte yürüttüklerini vurgulayan Ercan proje amaçlarının dijital bağımlılığı sonlandırmak olduğunu vurguladı.

Ercan  ‘’Pandemi Döneminde Dijital Bağımlılığı Geleneksel Oyunlarla Yeniyoruz’’ isimli eTwinning projesini Balakgazi Anaokulu’ nda uygulamaya başladık. 2020 yılında onaylanan projemize ülkemizin birçok şehrinden 10 öğretmen katılıyor.

Ayrıca projemiz İtalya’dan iki, İspanya’dan bir, Romanya’dan bir ve Arnavutluk’tan bir olmak üzere 5 yabancı ortakla uyguluyoruz.

Proje hedefimiz pandemi döneminde dijital bağımlılığı geleneksel oyunlarla yenip çocuklarımızı dijital bağımlılıktan kurtarmaktır.” İfadelerini kullandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol