Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

“Dijital Terimler Kılavuzu” İş Dünyasının Hizmetine Sunuldu

İş Dünyası ve İlgili Tüm Kesimler İçin Önemli Bir Hizmet…

Fırat Teknekent Koordinatörü Prof.Dr. Erhan Akın Dijital Terimler Klavuzu’nun Elazığ TSO Üyesi işletmeler başta olmak üzere ilimiz iş dünyası ve ilgililer tarafından kullanılmasının yararlı olacağını ifade etti. Akın verdiği bilgide, “Fabrikaların, üretimin, makinelerin, lojistiğin ve müşterilerin bilgi iletişim teknolojileri yardımıyla akıllı ve hızlı bir şekilde ağ ortamında bağlanması, sosyal ve iş hayatını ülkeler ve işletmeler üstü bir aşamaya taşımıştır.

Bu büyük ve karmaşık durumun hızlı ve doğru bir şekilde bertaraf edilebilmesi dijitalleşmenin odağını oluşturan önemli kavramlara hâkim olmakla mümkündür. Dijital dünyayı kullanıcılara daha anlaşılır kılabilmek amacıyla, bu sözlük nitelikli kılavuz kitapçığında çeşitli uluslararası kaynaklardan önemli dijital kavramlara yer verilmiştir. Biz, dijitalleşmenin önemli terimlerinin kavranmasının dijital dönüşümün temel taşı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle çalışma Türk iş dünyasına ve mesleği veya yaşantısı dijitalleşmeyle kesişen herkese yararlı olacaktır.

Ben bu çalışmayı yapmamıza vesile olan Makine İhracatçıları Birliği Başkanımız Sayın Kutlu Karavelioğlu ile ekip arkadaşlarımız Sayın Ömür Demir Kızılarslan ve Sayın Mehmet Kudret Ceran’a teşekkür ediyorum. Üretim ve ticaret alanlarıyla birlikte dijitalleşme ile kişilerin hayatına giren 300'ün üzerinde kavramı içeren hizmet, temel kavramların yanı sıra 400 civarında ilişkili kavramı da ele alıyor. Digital Glossary internet adresinden on-line olarak ulaşılabilen Kılavuz, Türkçeleşmiş terimleri İngilizce ve Almanca karşılıkları ve kaynaklarıyla birlikte veriyor. İş dünyasının yeni süreçleriyle yeni teknolojik kavramların nasıl buluştuğu ve birbirini tamamladığı sorusunun yanıtları, zengin görsel içerikle ve kullanıcı dostu bir yazılımla sunuluyor.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerimiz başta olmak üzere ilimiz iş dünyası ve tüm ilgili tarafların Dijital Terimler Kılavuzuna https://www.digital-glossary.com/ sitesi üzerinden ulaşabileceklerini belirtir, çalışmanın iş dünyamıza hazırlı olmasını dilerim” dedi.

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

#Dijital Terimler Kılavuzu İş Dünyasının Hizmetine Sunuldu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol