Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

DİYARBAKIR BASKIN ÇIKARSA!..

Son dönemlerde eski Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım sayesinde keşfedilen; unutulmaya yüz tutmuş, kimsenin aklında bile olmayan Karaleylek Kanyonları ile Saklıkapı Koyu’na Malatya, alışkanlığı gereği yine göz dikti ama yerel basının defansı ile karşılaşınca hülyasını askıya aldı.

Eninde sonunda sahiplenir mi bu doğa güzelliklerini, aslında sahiplenebilirdi de.

Çünkü sahipsizdi… Çünkü ilgiden yoksundu…

Çünkü Sayın Çetin Oktay Kaldırım ile mevcut Valimiz Sayın Dr. Ömer Toraman arasında kısacık bir süre Valilik yapma şansı yakalayan Yırık Vali, selefinin prestij projesi kendisini gölgede bırakmasın diye bu olağanüstü doğayı kendi kompleksine kurban vermek istemişti.

Çünkü kamu bütçesinden dünyanın parası ödenerek alınan gezi teknesi çürümeye terkedilerek dünya kadar milli servet su üstünde çürümeye terkedilmişti.

Allah’tan Sayın Toraman doğanın güzelliğinin ve yatırımın öneminin farkına vardı da tekne çürümekten, Kanyonlar ile Koy Malatya’nın uhdesine geçmekten kurtuldu.

Sadece bunlar değil tabi ki…

Sayın Vali sayesinde Allah nasip ederse Hazarbaba Kayak Merkezi ve aynı bölgede yine eski Valilerimizden Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın bir başka eseri olan macera parkı da gerekli ilgiyi görüp turizme açılacaktır.

Bunlar tamam da Kent Kulisinin dikkatini bir de Diyarbakır çekiyor bu günlerde.

Diyarbakır da son birkaç gündür şehir üzerinde tasarruf sahibi olmak için atraksiyonlara geçmiş durumda.

Malum, Maden İlçemizde bulunan cevher sahaları vardı ya…

Diyarbakır da Malatya’nın Kayısımıza göz diktiği gibi maden sahalarımıza gözünü dikmiş.

Hem de öyle bir dikmiş ki bulunan cevher sahalarının Ergani İlçelerine yakınlığından bahisle Sayın Cumhurbaşkanına kadar taleplerini iletmişler.

“Bu sahaları bizim yerel dinamiklerimiz işletsin” diyerek hem Diyarbakır hem de Elazığ’daki maden sahalarının işletmesini bize verin ki bölgesel kalkınmayı buradan başlatalım mealinde cümlelerle Sayın Cumhurbaşkanının dikkatlerini çekmişler.

Bunu yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası…

Konuya kendi zaviyelerinden bakarsak haklılar, nihayetinde Ergani onların İlçesi ve bu sahalar Ergani’ye 10 kilometre uzaklıkta.

Zaten yıllar önce de böyle bir hayalleri vardı, unutmadık.

Hani Ergani İl olsun da Elazığ’ın Maden İlçesini de Ergani’ye bağlayalım demişlerdi de bizim dönemin Milletvekillerinden biri de onların bu önergelerine imza atmıştı.

Lakin bizim zaviyemizden bakılınca öyle değil işte zira, Maden İlçesi de bu coğrafyadaki cevherler de bizim için önemli.

Onun için Diyarbakır Baskın çıkmadan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının girişimlerine topyekûn destek vermeli bu maden yataklarını komşuya kaptırmamalıyız.

Şayet Diyarbakır taleplerinde baskın çıkar maden yataklarını kapmayı başarırsa ikinci adım olarak Maden İlçesini de ister.

Hatırlayın Kayısının başkenti Baskil ilçemizdi ama patentini Malatya aldı.

Kayısı entegre tesisleri de yıllar önce Malatya’da kuruldu.

Üzülerek söylemek zorundayız ama kendi kaysımızı kendi esnafımızdan Malatya Kaysısı etiketiyle alıyoruz.

Sizce de fazla söze hacet var mı?

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol