Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Doğdu, Sorunlar Giderilmedi

CHP Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu, yaptığı açıklamada, “ İlimizde yaşanan 24 Ocak depremi sonrası, Sivrice ilçemizde yaşanan sorunlar devam etmektedir. Evleri yıkılan vatandaşlarımıza yapılan taşıma ve kira yardımları kimi vatandaşlarımıza peşin olarak ödenmiş, ödemeleri aylık olarak yapılan kimi vatandaşlarımız da bu ay ödemelerini alamamışlardır. Kuraya çıkan konutların fiyatlarının netlik kazanmamış olması, vatandaşlarımızın kafasındaki soru işaretlerini gidermemiştir.İstanbul geneli korsan taksi hizmeti veriyoruz.

Bunun yanısıra, Gölbaşı Mahallesi 1. Etapta yapılmış olan konutların küçük ve kullanışsız olduğu, en azından Hazar ve Kültür Mahalleleri 2. ve 3. Etapta yapılacak olan konut projelerinin vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kullanıma elverişli büyüklükte olması gerektiği defalarca dile getirilmektedir.

Depremin ardından hasar alan birçok köy evinin yıkımına dahi henüz başlanmadığı, proje kapsamında yapılacak olan konutların ise köy koşullarına uygun olmadığı da aşikardır.

Aynı zamanda, 27 Aralık tarihinde yaşanan ikinci depremin ardından yapılması gereken hasar tespit çalışmalarının sonuçlarının henüz açıklanmamış olması, yaşanan sorunların daha da büyümesine mahal vermektedir.

Bu ve benzeri sorunların vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yetkili makamlar tarafından ivedilikle gözetilmesi, ilimizde yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesi konusunda son derece ehemmiyet arz etmektedir.”

Anahtar Kelimeler:
DoğduSorunlar Giderilmedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol