Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Doğdu: "Yaralar Sarılmamış, Beklentiler Karşılanmamıştır"

Elazığ'ın tehlikeli bir fay hattının olduğu bir deprem bölgesi olduğunu ifade eden Doğdu, "Depremin öncesi, sırası ve sonrasına ilişkin gerekli adımların atılması gerekiyor. Daha önce de partimiz milletvekili Gürsel Erol’un defalarca işaret ettiği bazı noktalara dikkat çekmek istiyorum;

Hak sahipliği belirsizliği en kısa sürede ortadan kaldırılmalıdır. Yıkılan konutların kendi yerinde yapılması halinde vatandaşın aynı konumdaki evi verilmelidir. Eskiye oranla yarı yarıya küçültülerek yapılan evlere çözüm bulunmalıdır. Risk analiz raporlarındaki maliyet fazlalığı giderilmelidir.

Yıkılan veya hasarlı binalar acilen yapılmalıdır. TOKİ tarafından yapılan evlerin maliyet belirsizliği ortadan kaldırılmalıdır. Köylerde bulunan hasarlı evler acilen yıkılmalı, yıkılanların yerine köylerin özellikleri de göz önünde bulundurularak yenileri yapılmalıdır. Orta hasarlı evlerin belirsizliği bir an önce giderilmelidir. Yıkımlar usulüne uygun yapılmalıdır. İş yerleri yıkılan hak sahiplerinin mağduriyetleri giderilmelidir. Yıkım ve yapım işlerinin bitirilmesinde Elazığlı iş insanlarına öncelik verilmelidir. Neleri eksik bıraktık dememek için yetkilileri uyarıyoruz. Depremin oluşumunu belki engellemeyebiliriz ama can ve mal kayıplarını engelleme şansımız var. Acilen bir deprem bakanlığı kurulması gerekmektedir. Fay hatlarında bulunan bütün yerleşim birimlerinde analizler yapılmalı, 1999 depremi öncesinde yapılmış tüm binalar, detaylı şekilde incelenmelidir.

Farkındalık yaratmak ve dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz haftalarda Elazığ’a gelen 30 CHP milletvekilinin ziyareti amacına ulaşmış, üç bakan ve Sayın Cumhurbaşkanının 24 Ocak günü şehrimize geleceğini öğrenmiş bulunuyoruz. Maksat hâsıl olmuştur. Ziyaret sonrası söylenmeyen sözlerden değişik anlamlar çıkartan ve yakışıksız açıklamalar yapan yerel siyasetçilerin, söylemlerine daha dikkat etmelerini öneririz.Bizim derdimiz Elazığ’dır ve Elazığ halkıdır."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol