Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Doktorlar Cübbe Giyindi

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat’ ın profesör unvanı alarak, cübbe giydiği törene Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, fakülte dekanları, sağlık yöneticileri ve akademisyenler katıldı. Törende, doçentlik unvanına yükseltilen Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Yavuz Oruç ta, cübbe giydi.

“Toplam 3 Bin 173 Yatak İle Hizmet Vermekteyiz”

Törende açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Elazığ’daki sağlık tesisleri ve sunulan sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Polat,“ Bizler, Elazığ’ın sağlık idareci ve çalışanları olarak, bu mutlu günde burada sizlerle bir arada olmanın onurunu yaşıyoruz. Elazığ ; Malatya, Bingöl ve Tunceli illerimizin de içerisinde bulunduğu 4. Sağlık Hizmet Bölgesi’nde yer almaktadır. Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi ile birlikte bu bölgeye ve hatta bu bölgenin dışındaki illere de hizmet vermekteyiz. Tunceli, Bingöl ve Muş başta olmak üzere, Erzincan ve Diyarbakır’dan da hatırı sayılır hasta almaktayız. Özellikle; Tunceli, Bingöl ve Muş’tan il dışına sevklerin büyük çoğunluğu ilimize yapılmaktadır. Zaten Elazığ, öteden beri sağlıkta önde gelen şehirler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla; bizler burada bulunan sağlık idarecisi arkadaşlarımız ile birlikte bu bilinçle, hareket etmekteyiz ve planlamamızı da, buna göre yapmaktayız. İlimizde 1 şehir hastanesi, 1 ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi, 1 ağız ve diş sağlığı hastanesi, ilçelerimizde bulunan 6 devlet hastanesi, 1 üniversite hastanesi ve 4 özel hastane olmak üzere toplamda, 14 hastane bulunmaktadır. Yine bunun yanında 35 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve 80 Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde yer alan, 200 Aile Hekimliği Birimi ile de vatandaşlarımıza ayaktan tedavi hizmeti sunmaktayız. Vatandaşlarımıza bu hastanelerimizin sahip olduğu 527’si yoğun bakım olmak üzere, toplam 3 bin 173 yatak ile hizmet verilmekteyiz” dedi.

Pandemi salgını ile hız kesmeden mücadeleye devam ettiklerini belirten Prof. Dr. POLAT “İlimizde pandemi salgını ile mücadelede her iki hastanemizin koordineli çalışması ve uyumu sayesinde iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Şu an ilimizde 200 ayrı nokta ve 3 stant ile aşılama çalışmalarımız devam etmektedir” dedi

“Hizmetlerini Aksatmadan  Sürdürdüler “

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin, Elazığ depremi sırasında önemli rol oynadığını belirten Elazığ İl Sağlık Müdürü Polat “ Fay hattı üzerinde bulunun ilimizde, 2020 yılında 6.8 şiddetinde deprem yaşadık. Bu depremde enkaz altında yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımızın çoğunu, şehir hastanemizde tedavi ederek evlerine gönderdik. Hastanenin inşaatında kullanılan, sismik izolatör teknolojisi ve donanımı sayesinde çalışanlarımız 6.8 şiddetindeki depremde kendilerini güven içinde his ederek, hizmetlerini aksatmadan  sürdürdüler” ifadelerini kullandı

“Şehir Hastanesi Doğu Ve Güneydoğu’dan Çok Ciddi Anlamda Hasta Kabulü Yapıyor”

Fethi Sekin Şehir Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş ise yaptığı konuşmada; “Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek şehir hastanesidir. Bu hastane sadece Elazığ’dan değil, aynı zamanda Tunceli, Bingöl ve Muş gibi çevre iller ve bunun dışında, Doğu ve Güneydoğu’dan çok ciddi anlamda hasta kabulü yapıyor. 2021 yılı Ocak ve Eylül ayları arasında hastanemizde, 1 milyon 100 bin hastanın ayakta muayenesi yapılmış. 28 bin 598 hasta yatarak tedavi görmüş ve 20 bin 541 hasta ameliyat edilmiştir. Oranlara bakıldığında; Ocak ayından itibaren yükselen bir pikimiz var. Yatak doluluk oranımız pandemi olmasına rağmen;  %61’lere, son 10 günlük süre içerisinde % 72’lere kadar çıktı. Bu bizim son bir yıllık verimizdir.” dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ise yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Kıymetli akademisyenlerimizin, cübbe giyme anlarında yanlarında olmak için buradayız. Bütün hocalarımızı tebrik ediyorum. Heyecanlarını paylaşıyoruz, ortak oluyor ve gurur duyuyoruz. Ayrıca içinde bulunduğumuz şehir hastanesi de, kendine has yeni modeller geliştiriyor. Cumhurbaşkanımızın sağlık hizmetlerine verdiği önemden destek alarak, Türkiye’ye has bir model gelişti. Biz kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda, kendi modellerimizi geliştirebilecek bir kapasitedeyiz."

Tören sonunda, aralarında İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Yavuz Oruç’un bulunduğu, profesörlüğe ve doçentliğe yükselen 9 hekim, kürsüye davet edilerek, cübbeleri giydirildi ve belgeleri takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
Doktorlar Cübbe Giyindi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol