Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

“DÖVİZ KURUNA RAĞMEN FİYAT YÜKSELTMEDİK”

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, dövizin yükselişi sonrası odasına kayıtlı esnafların fiyatları yükseltmediğini ifade ederek, esnaflarının sezon ürünlerini bitirmeye çalıştığını söyledi.

                         “Ulusal Firmalar Ve Toptancılar Fiyatları Yükseltiyor”

Başkan Ulaş, Dolar’da meydana gelen yükselmenin, bütün sektörleri etkilediğini vurguladı. Ulaş, “Ülkemiz üzerinde döviz oyunlarını oynanıyor. Ülkemizi döviz yükselmesi ile zor duruma sokmaya çalışıyorlar. Dolar’ın yükselmesi, tüm sektörleri çok olumsuz etkiliyor. Bizim sektörümüzde, küçük esnafımız fiyatları yükseltmedi. Çünkü elindeki sezon ürünlerini bitirmek istiyorlar. Ama ulusal firmalar ve toptancılar fiyatları yükseltiyor.

                           “Esnafımız Zor Günler Geçiriyor”

Elazığ esnafının, deprem ve pandemi sürecinde zor günler geçirdiğini ifade eden Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, pandemi ve depremin ortaya çıkarttığı zorluklarla mücadele eden esnafın,  şimdi de döviz kurlarından kaynaklı sıkıntılarla baş etmeye çalıştığını belirtti.    Ulaş,“24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan deprem ve ardından yaşanan pandemi sürecinde esnaflarımız çok zor günler geçirdi. Esnafımız bu süreçleri atlatmadan, şimdi de Dolar yükselmeye başladı. Esnafımız sürekli olumsuzluklarla karşılaşıyor. Deprem sonrası verilen kredilerin, tüm kesimler tarafından ertelenmesi istemesine rağmen, kredi ödemleri ertelenmedi. Esnafımız kredileri ödemekte çok zorlanıyor. Bazı esnaflarımız kredilerini ödeyemiyor.”dedi.

         “Esnafımıza Faizsiz Kredi Verilmesi Gerekiyor”

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş,  esnafların bu zor süreci atlatabilmeleri için kredi desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Ulaş açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Devletimiz,  tarafından zor günler geçiren esnafımıza, mutlaka faizsiz kredi verilmesi gerekiyor. Verilecek faizsiz kredi, esnafımıza can suyu olacaktır. Ülkemizin bacasız sanayisi olan esnaflarımıza, mutlaka destek verilmesi gerekiyor. Biz faizsiz kredi için gerekli girişimlerde bulunuyoruz ve sürekli gündemde tutacağız. Esnafımıza sahip çıkılması gerekiyor”

“Bağ-Kur Primlerinin Gelecek Yıl Yükseltilmemesi Gerekiyor”

Bağ-Kur Primleri’ nin bu yıl arttırılmamasını talep eden Ulaş; “Şuanda bin TL’nin üstünde olan Bağ-Kur Primleri’nin, yükseltilmemesi gerekiyor. Çünkü esnafımız, şuanda primleri ödemekte çok zorlanıyor. Çoğu esnafımız da ödeyemiyor. Devletimizin, 2022 yılında Bağ-Kur primlerine, zam yapmaması gerekiyor. Bağ-Kur primlerini ödemeyen esnaflarımıza ödeme kolaylığı sağlanması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Fiyatları Büyük Firmaların Belirlemesine İzin Verilememesi Gerekiyor”

Ulaş, büyük firmaların fiyatları belirlemesine izin verilmemesi gerektiğini belirten Ulaş “Ürünlerin fiyatlarını bir çok sektörde büyük firmalar belirliyor. Kafasına göre, zam yapıyor. İstediği zaman ürün satmıyor. Böyle olmaz, devletimizin bunlara ciddi yaptırımlar yapması gerekiyor. Devletimiz, bu olaya bakakalmaması lazım. Bizim sektörde ulusal firmalar kafasına göre zam yapıyor, ürün fiyatlarını indiriyor. Kampanya yapıyor gibi görünüyor. Devletimizin esnafımızı desteklemesi gerekiyor. Biz, devletimize çok güveniyoruz ve her koşulda devletimizim yanındayız. Ülkemiz çok güçlü bir ülkedir. Kimsenin panik yapmasına gerek yok” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol