Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

DSİ Çalışmalarıyla İlgili Bilgi Verdi

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü yapmış olduğu çalışmaları  dört başlıkta kamuoyu ile paylaştı. DSİ 9. Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamaların detayları ise şu şekilde oldu; 

“Altınuşağı Köyü Deresi Islah Edildi

Elazığ İli Baskil İlçesi Altunuşağı Köy İçi Deresinde DSİ İş Makineleri ve personelleri ile 1.000 m uzunluğundaki dere yatağında yaklaşık 5.000 m3 kazı yapılarak 1.000 m sedde yapılmıştır. Dere yatağı rüsubat, ağaç ve benzeri maddeden temizlenmiş ve yapılan seddeler ile olası bir taşkın riski azaltılmıştır.

Tatar Barajı ve Hes Tesisleri Denetlendi

Tatar Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Elazığ'ın Kovancılar ilçesi Tatarköy mevkiinde, Perisuyu Çayı üzerindedir. Limak Enerji (% 50) ve Bilgin Enerji (% 50) ortaklığında işletilen Tatar Barajı ve HES, Daranhes Elektrik Üretim A. Ş. tarafından işletilmekte olup 128,22 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 116., Elazığ'ın ise 3. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 42. büyük Hidroelektrik Santrali'dir. Tatar Barajı ve HES, 421 milyon kilovatsaat enerji üretim kapasitesi (ortalama 305.670.326 kilovatsaat elektrik üretimi) ile 84.160 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Tatar Barajı ve HES sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 102.334 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır.

İnşa ve işletme hâlindeki projelerin denetimleri 2013/15 Sayılı Genelge kapsamında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Doğa Koruma Millî Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatları tarafından yapılmaktadır. Bu çerçevede söz konusu Tatar Barajı ve HES Tesisleri, DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüzün koordinasyonunda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü, Elazığ Orman İşletme Müdürlüğü, Elazığ Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan heyet tarafından denetimi gerçekleştirilmiştir.

Pembelik Barajı Ve Hes Tesisleri Denetlendi

Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde Perisuyu Çayı üzerindedir. Limak Enerji (% 50) ve Bilgin Enerji (% 50) ortaklığında işletilen Pembelik Barajı ve HES, Daranhes Elektrik Üretim A. Ş. tarafından işletilmekte olup, 127,34 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 119., Elazığ'ın ise 4. büyük hidroelektrik enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 44. büyük Hidroelektrik Santrali'dir. Pembelik Barajı ve HES, 404,99 milyon kilovatsaat yıllık enerji üretimi kapasitesi (ortalama 335.278.975 kilovatsaat) ile 92.312 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Pembelik Barajı ve HES sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 112.246 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır. Pembelik Barajı'nın 63,67 MWe güçteki ilk ünitesi 18 Şubat 2015 tarihinde, aynı güce sahip ikinci ünitesi 13 Mart 2015 tarihinde elektrik üretimine başlamıştır.

İnşa ve işletme hâlindeki projelerin denetimleri 2013/15 Sayılı Genelge kapsamında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Doğa Koruma Millî Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatları tarafından yapılmaktadır. Bu çerçevede söz konusu Pembelik Barajı ve HES Tesisleri, DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüzün koordinasyonunda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü, Elazığ Orman İşletme Müdürlüğü, Elazığ Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan heyet tarafından denetimi gerçekleştirilmiştir.

Yalındamlar Köyü Deresi Islah Edildi

Elazığ İli Merkez Yalındamlar Köyü Deresinde DSİ iş makineleri ve personelleri ile münferit makineli çalışma kapsamında 4.000 m uzunluğundaki dere yatağında yaklaşık 12.000 m3 kazı yapılarak dere yatağı düzenlenerek, rüsubat, ağaçlardan temizlenerek olası bir taşkının arazi ve yerleşim birimine zarar vermesi önlenmiştir. Hayırlı olsun.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol