Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

DSİ Karşıyaka’da Dere Islahı Yaptı

DSİ Karşıyaka mahallesinden geçen Şorşor dersi ve yan kollarını taşkına karşı önlem almak ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla temizleme çalışması yaptı.

Konuyla ilgili olarak DSİ’den yapılan açıklamada, “ Elazığ Merkez Karşıyaka Mahallesindeki Şorşor Deresi ve Yan Kollarındaki dere yatağı düzenlemesi ve temizliğinin yapılması için bir adet Gradall, bir adet Traktör kepçe (4*4), iki adet Kamyon ile çalışmalara başlanmıştır.

Bu çalışmalar kapsamında 3.000 metre uzunluğundaki dere yatağı kesiminde bulunan 2.000 metreküp kazı yapılarak depo yerlerine nakledilmek suretiyle dere yatağı rüsubat, ağaç, çöp ve benzeri maddelerden temizlenerek olası bir taşkın riski azaltılarak çevreye yayılan kötü kokular önlenmiştir.

Bundan sonraki süreçte, bu dere yatağı çevresindeki hemşerilerimizin bu derelerin evsel ve hayvansal atıklarla kirletilmemesi için gereken hassasiyeti göstererek, çevre kirliliğine yol açan görüntülerin yeniden oluşmasına fırsat vermeyeceklerine inanıyor. Hayırlı olmasını diliyoruz.” Denildi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol