Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

DURAKLAR YETERSİZ YOLCULAR PERİŞAN

 24 Ocak 2020’de yaşanan deprem sonrasında, şehir merkezindeki binaların büyük bir çoğunluğu ağır hasar aldığı için yıkılmıştı.

Şehir merkezinde yeterli sayıda ev olmadığı için, vatandaşlar şehir merkezinden uzakta olan, mahallelerde ikamet etmeye başladılar.

Vatandaşlar evlerine ulaşmak için ise,  genellikle Elazığ Belediyesi’ne ait halk otobüslerini kullanıyorlar.  

Vatandaşların oluşturduğu yoğunluğa bağlı olarak,  Otobüs durakları ihtiyaçlara cevap veremez hale geldi.

Duraklarda oturmak için yer bulamayan   vatandaşlar otobüslerini ayakta bekliyorlar.  

Özelikle yaşı ilerlemiş olan insanların, oturacak yer bulamadığı için, ayakta durmakta zorunda kaldığı  ve tutunacak yer aradığı otobüs duraklarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor.

Duraklar Akşam Saatlerinde Mahşer Yerini Aratmıyor 

 Özellikle akşam saatlerinde; mesailerinden çıkan vatandaşlar ile birlikte, yoğunluğun daha da arttığı otobüs durakları  adeta mahşer yerine dönüyor.

Günün yorgunluğuyla evlerine ulaşabilmek için otobüs duraklarına gelen vatandaşların  otobüsleri gelene kadar bir de ayakta bekliyor olmaları sinirlerin gerilmesine neden oluyor.

Yaşadıkları bu olumsuzluğu yorumlayan vatandaşlar yaşadıklarını, “perişanız” diyerek yorumluyorlar.

   Vatandaşlar  Elazığ Belediyesinden Düzenleme Bekliyor

 Evlerine ve işlerine ulaşmak için otobüs kullanmak zorunda olduklarını belirten vatandaşlar, otobüs duraklarının ihtiyaçlara cevap verir hale gelmesi için Elazığ Belediyesi’nden düzenleme yapmasını istediler.

Önümüzdeki günlerde yaşanacak mevsim koşullarına da dikkat çeken vatandaşlar,  yağmur ve kar yağışının başlaması ile birlikte otobüs beklemenin bir eziyet haline geleceğini kaydettiler. 

  Yetersiz Duraklar Virüse de Davetiye Çıkartıyor

  Duraklardaki oturma kapasitesi ihtiyaçlara cevap vermediği için;  vatandaşlar, sıkışık bir vaziyette oturdukları duraklarda otobüslerinin gelmesini bekliyorlar. 

Vatandaşların ayakta otobüs beklememek için bulduğu bu çözüm ise,  Koronavirüs’e davetiye çıkartıyor.  

  Durakların Kapasitesinin Arttırılması Gerekiyor 

Gün içerisinde binlerce vatandaşın kullandığı ve özellikle akşam saatlerinde artan yoğunluğu ile dikkat çeken otobüs durakları ihtiyaçlara cevap veremiyor.

Otobüs duraklarının, ihtiyaçlara cevap vermesi için , yeniden düzenlenmesi ve kapasitelerinin arttırılması gerekiyor.  

Kapasiteleri geliştirilerek hizmet verecek olan  otobüs durakları, vatandaşların mağduriyetine çare olacağı gibi, otobüs duraklarının yetersizliğinden kaynaklanan olası olumsuzluklarında  önüne geçecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol