Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk elazığdanhhaberler toki kentsel dönüşüm can kaybı yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Efsane kaymakama görkemli veda

Hayata geçirdiği önemli projeler ve ilçeye olan hizmetleriyle vatandaşların gönlünde taht kuran, Çemişgezek’in efsane  Kaymakamı Mehmet Güder, başarılı çalışmaları sonrasında, kritik bir göreve atandı. Güder  yayımlanan kararname ile Muş’un Varto ilçesine, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili oldu. Kaymakam Güder için düzenlenen veda programına  vatandaşların yoğun katılım gösterdi. Veda programına katılan vatandaşlar zaman zaman duygu dolu anlar yaşadılar.

“Halkın Gönlünde Taht Kurdu

Kaymakam Mehmet Güder, Çemişgezek’te görev yaptığı 1 yıl gibi kısa bir süreye çok sayıda proje sığdırarak vatandaşların haytanı artı kattı. Ortaya koyduğu projeler ile efsane kaymakam olarak anılan hemşerimiz Mehmet Güder bir yıl içerisinde; Urartu Mağaralarına Asma Köprü, Yol Ve Düzenleme Çalışmaları Projesi, Menengiç Ağaçlarına Antep Fıstığı Aşılama Projesi, dut eleme, paketleme ve pekmez üretim tesisi gibi önemli projeleri hayata geçirdi.  Güder, ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel olarak  kalkınması için ortaya koyduğu yoğun gayretiyle, halkın gönlünde taht kurdu.

“Görev Sürem Boyunca Devletimin Bana Verdiği Görevi Layıkıyla Gerçekleştirmek  İçin Gayret Gösterdim.”

 Cesur ve başarılı çalışmalarının ardından Muş’un Varto ilçesine Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak atanan Kaymakam Mehmet Güder, Çemişgezek gibi güzel bir ilçede görev yapmanın haklı gurur ve mutluluğunu hep yüreğinde hissedeceğini aktararak, ilçeye önemli hizmetler kazandırmanın gönül rahatlığıyla ilçeden ayrıldığını belirtti.  Çemişgezek’ten  ayrılığın görev icabı olduğunu, ruhen ve kalben ilçeyle bağlarını koparmayacağını aktaran Kaymakam Güder, “Görev sürem boyunca, devletimin bana verdiği görevi layıkıyla gerçekleştirmek ve beklentinin daha fazlasını yapmak için gayret gösterdim. Bu görev ve sorumluluk bilinci içinde devlet adamı anlayışı ile tarafsız ve adil olarak Çemişgezek ilçe genelinde yaşayan her vatandaşın kaymakamı olarak hizmet etmeye gayret ettim. Görevimi hak, hukuk ve adalet anlayışı içerisinde yerine getirmenin huzuru ile ilçeden ayrılıyorum. ”dedi

“Neler Yapabilirizin Telaşı İçerisine Düştük”

Açıklamalarını sürdüren Güder, şu ifadelerde bulundu,; “İlçede göreve ilk başladığım günden itibaren köy köy, mahalle mahalle, gezerek vatandaşlarımızla hemhal olarak, ilçeye neler yapabilirizin telaşı içerisine düştük. Rutin köy işleri, yol, su gibi çalışmaların yanında ilçenin gelişmesi için birçok proje hazırladık.  İlçede bulunan ve in delikleri olarak bilinen Urartu Mağaraları’ na; köprü, yürüyüş yolu ve çeşitli düzenlemeler yapılarak,  turizme kazandırılması için proje başlattık ve çok şükür, projemizin şu anda inşaatı devam ediyor.

İlçe merkezi ve köylerinde bulunan yabani menengiç ağaçlarına;  Antep Fıstığı Aşılama Projemizi hazırladık. Bu ağaçları, ekonomiye ve üretime kazandırmak için, çalışmalarımız başladı. Gelecek yılda devam edecek ve ilçeye önemli bir ekonomik girdi sağlanacak.

Dut’un anavatanı olan Çemişgezek ilçemizde, dut eleme, paketleme ve pekmez üretim tesisinin kurulması için proje hazırladık. Projemizin uygulanması için bütün detaylar tamamlandı. Yakında inşaatına başlanılacak.

İlçeye yeni hükümet konağı kazandırılması için başlattığımız girişimlerde kabul gördü ve önümüzdeki yıl ihale edilecek. “

“Tek Beklentimiz Vatandaşımızın Memnuniyeti Ve Duası Olmuştur” 

Güder, tek amacının vatandaşın duası ve memnuniyeti olduğunu kaydederek; “ Ancak biliyoruz ki, makamlar gelip geçici… Önemli olanın vatandaşımızın duası ve hizmet ettiğimiz yerde hoş bir seda bırakmak... İçimiz neyse dışımız da hep öyle olmuştur. Asla kişisel beklenti ve gaye içerisinde olmadım. Yanlışın karşısında, doğrunun yanında hep dik durarak, eğilmeden… Tek beklentimiz, vatandaşımızın memnuniyeti ve duası olmuştur. 

Bu duygu ve düşüncelerimle, hepinize en derin sevgi, selam ve saygılarımı sunuyorum. Hakkınızı helal ediniz. Her şey gönlünüzce olsun. İlçedeki hizmet görevini yeni gelecek meslektaşıma devrediyor, kendisine üstün başarılar diliyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol