Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

Elazığ Belediyesi'nden Yoğun Mesai

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve rahat koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri adına ilgili müdürlüklere verdiği talimatlarla şehir genelinde hummalı bir çalışma başlattı.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren ekipler, şehir genelinde temizlik çalışmalarının yanı sıra bitki dikimi ve vatandaşların daha rahat ve konforlu ulaşım sağlamalarına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.

MEVSİMLİK ÇİÇEK DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent estetiğine katkı sunmak ve kış aylarında şehrin canlılığını ve cazibesini korumak amacıyla mevsim koşullarına uygun çiçek dikimine başladı.

Bu kapsamda şehir genelinde yer alan yeşil alan, refüj ve kavşaklara süs lahanası, hercai menekşe, aslanağzı ve hüsnüyusuf çiçeklerinin dikimi yapılıyor. Sonbahar mevsimi ile birlikte ekipler aynı zamanda şehir genelinde ağaç budama çalışması gerçekleştiriyor.

YENİ İMAR YOLUNDA YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASI

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ise trafik güvenliğini artırmak ve daha emniyetli ulaşım sağlamak amacıyla Ataşehir-Hicret ve Aksaray mahalleleri arasında bağlantıyı sağlayan yeni imar yolunda yol çizgi çalışması gerçekleştirdi.

TEMİZLİK KAMPANYASI SALIBABA MAHALLESİ VE YENİ MAHALLE’DE DEVAM ETTİ

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise her hafta farklı mahallelerde yürüttükleri ‘Temizlik Kampanyası’na bu hafta Salıbaba ve Üniversite Mahallesi’nde devam etti.

Gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda cadde, sokak ve parklar vakumlu araçlar ile yıkandı.

Vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan otobüs durakları, çeşmeler, cami lavaboları gibi noktalar buharlı temizlik aracıyla temizlenerek hijyenik bir hale getirildi. Ayrıca mahallelerde bulunan çöp konteynerleri de yıkanarak dezenfekte edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol