Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ'DA AV SEZONU SONA ERDİ

2021-2022 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonunun 6 Mart tarihi itibariyle ülke genelinde kapandığı bildirildi.

Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada, av sezonu dışında avlanmanın kesinlikle yasak olduğu belirtildi.

Açıklamada; "Av sezonu6 Mart 2022 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmıştır. Av sezonu dışında avlanmak kesinlikle yasaktır. Sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunması, geliştirilmesi, avlanmaların kontrol altına alınması, avcılığın düzenlenmesi, av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesi maksadına yönelik olarak 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3 üncü maddesi çerçevesinde 30.06.2021 tarihinde toplanan Merkez Av Komisyonu, 2021-2022 Av Dönemine ait avcılığın düzenlenmesine ilişkin 20 sayılı kararı almış ve alınan bu karar 11 Ağustos 2021 tarih ve 31565 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Merkez Av Komisyon Kararı; 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini göz önünde bulundurarak 21 Ağustos 2021-06 Mart 2022 tarihleri arasını av sezonu olarak belirlemiş olup, 6 Mart 2022 tarihi itibariyle tüm yurtta genel av yasağı başlamıştır. Av Sezonunun kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığını, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplamaması gerekmektedir. 2022-2023 Av Dönemine ilişkin av sezonu; 2022 yılında Mayıs ayında toplanacak Merkez Av Komisyon toplantısı neticesinde belirlenecek, 2022-2023 av döneminde uygulanacak avlanma usul ve esasları ile av hayvanı türlerine göre avın açılacağı tarihler yeniden belirlenecektir. 2022-2023 Av Dönemine ilişkin av sezonu; Merkez Av Komisyon Toplantısı neticesinde alınacak kararın Resmi Gazetede yayımlanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol