Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ'DA İLKBAHAR-YAZ YARIŞ SEZONU START ALDI

Tarihte ilk kez 50 yarış gününün verildiği Elazığ Hipodromu’nda İlkbahar-Yaz yarış sezonlarının startı, 13 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen heyecan dolu yarış programlarıyla verildi.

Elazığ İlkbahar-Yaz yarış sezonu 13 Nisan Çarşamba akşamı gerçekleşen Şartlı-1 koşuyla başladı. Kum pistte 1000 metre mesafede 3 yaşlı Arap taylarının katılımıyla yapılan koşuyu, Bişar Çelik’in sahibi olduğu Sahra Kasırgası (Berksoy - Işılsu / Emiroğlu) jokeyi Burak Bektaş’la 1.20.48’lik derece yaparak kazandı. Mehmet Kaya antrenesindeki kır erkek tay, ilk startında galibiyetle tanışmış oldu.

Koşunun ikincisi Simanur (Berkcan - Albina / Balıkhan) olurken, üçüncülükte Oğlum Aras (Şimşeğinoğlu - Çinikız / Bamka.3), dördüncülükte Şah Kayra (Uçanoğlu - Gülüşüngizi / Ayabakan), beşincilikte ise Teke Tek Kaya (Berkcan - Kırpapatya / Atacan) yer aldı. Farklar da Boyun - 5 Boy - Boyun - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı. Yarış sonrası padok alanında gerçekleştirilen törende, TYAYSD Genel Sekreteri Fatih Çiftçi, kazanan atın sahibi adına Mustafa Çeçen’e plaket takdim etti.

TYAYSD Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kaya ise kazanan atın antrenörü Mehmet Kaya’ya kronometre verdi. TYAYSD Elazığ Şubesi Genel Sekreteri Erkut Şahin de safkanın jokeyi adına Mustafa Çeçen’e kamçı verdi. At sahibi Arslan Yaylaz ise kazanan safkana blanket taktı.

Haziran ayına kadar her çarşamba günü yapılacak olan yarışların temmuz ayından sonra ise pazartesi, çarşamba ve pazar günleri gerçekleşeceği kaydedildi.

Hipodromların sadece yarış alanları olmadığını belirten Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik, “Sosyal yaşam alanlarında iyileştirmelere gittik. Bugün itibariyle atlarımız start verdi. Biz de diğer sosyal alanlarımızda start verdik. Bu dakikadan sonra yarışseverlerimizi yarış seyrine, bunun dışında da piknik amaçlı ve diğer misafirlerimizi de buraya bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Atlarımızın ayakları düz bassın” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol