Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ'DA SIKI 'KDV' DENETİMİ

Enflasyonla mücadele kapsamında gıda ürünlerine getirilen KDV indiriminin ardından Elazığ'da , KDV'nin fiyatlara yansıyıp yansımadığının belirlenmesine ve vatandaşların bir mağduriyet yaşamamalarına yönelik denetimler devam ediyor.

Her gün düzenli olarak yapılan denetimlerde, yasalara aykırı bir durumla karşılaşıldığında, ekipler hazırladıkları tutanakla konuyu Ticaret İl Müdürlüğü'ne bildiriyor.

İl genelinde denetimlerini sürdüren ekipler, vatandaşların bir mağduriyet yaşamamaları için gıda ve temel tüketim ürünlerindeki fiyat artışlarından, ürünlerin raf ve kasa fiyatları arasındaki uyumuna kadar birçok konuda detaylı denetimde bulunuyor.

EKİPLER SAHADA

Temel gıda maddelerinde yüzde 7 KDV indirimi uygulamasının yürürlüğe girmesiyle il genelinde tüm marketlerde denetimler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Ayaz, "Arkadaşlar sahada, denetimlerini sürdürüyor indirim fiyatlarına uymayanlarına tutanak uygulanıyor  ve valiliğe gönderiyoruz. Genel anlamda uyuyorlar çok fazla sıkıntı görmüyoruz. Ekiplerimiz marketlerdeki etiket-kasa fiyatlarına yönelik denetimlerine devam edecek."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol