Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Elazığ Efsanelerini Hikayeleştirdi

Anadolu’nun bir efsane ülkesi olduğunu belirten Gazeteci-Yazar İlhan Kılıç, “Nereye giderseniz gidin sizlere orayla ilgili efsaneler anlatılır.

Efsaneler yüzlerce yıldır yaşayan dönemin var olan ya da olmayan ama olağanüstü yönleriyle dilden dile gelen hikâyeleridir.

Murat nehrinin en derin yerine neden “Ali Gelmez” denildiğini anlatan hikâyeyle başlayan Zamanın Birinde isimli kitabımda, Arap Baba’nın başının kesilişinden Cin Düğünü’ne, Çayda Çıra’dan Deli Mustafa ve Beyzade Hoca’ya, Papazın Kızı’ndan Gelin Kayası’na, Harput(Süt) Kalesi’nden Hızır Aleyhisselam ve Fakir Adam’a, Peri Kızı’ndan Gül Bahçesinde Dört Yüz Yıl’a, Genç Osman’dan Şakir ile Zakir’e kadar tarihe kazınmış on üç hikâye yer alıyor.” dedi.

Kırmızı Leylek Yayınları’ndan haziran ayında çıkacak olan Zamanın Birinde kitabının Genel Yayın Yönetmenliğini Vildan Çelik, editörlüğünü ise Veysel Altunbay yaptı.

Bilinçli birey sorumluluğuyla kaleme alınan ve üzerinde yaşadığımız kadim toprakların binlerce yıllık hikâyesini gençlere tanıtmak amacıyla hazırlanan bu kitap, efsanelerin hikâyeye dönüştürülmesi anlamında Elazığ bölgesi için bir ilki oluşturuyor.

İLHAN KILIÇ HAKKINDA

1976 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. İlkokulu Atatürk İlkokulu’nda, ortaokulu 100. Yıl Ortaokulu’nda, lise öğrenimini ise Elazığ Lisesi’nde tamamladı. 2001-2009 yılları arasında Fırat Üniversitesi Kan Merkezi’nde çalıştı. 2007 yılında Elazığ Vizyon Gazetesi Spor Müdürlüğü görevini üstlendi. Dört yıl Elazığ Çaydaçıra Film Festivali Basın Danışmanlığı, iki yıl Elazığ Nejat Uygur Tiyatro Festivali Basın Danışmanlığı görevlerini yürüttü. Ayrıca Elazığ’da futbol hakemliği ve Elazığ Erzurumlular Dernek Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2011 yılından beri kendisine ait Haberin Saati ve Avrupa Saati internet gazetelerinin yöneticiliğini yapıyor. Ayrıca Avrupa Elazığlılar Derneği Basın Danışmanlığı görevini yürütüyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol