Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Elazığ İl Müftülüğü Muhtarları Ağırladı

Edibe Can Müftülük Sitesi’nde gerçekleştirilen programa ilimiz merkez mahalle muhtarları ile birlikte Elazığ Ticaret Borsası Başkanı ve TDV Elazığ Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Dumandağ katıldı.

AYDIN: “İNSANLARA HİZMET EDEN İNSANLARIN EN HAYIRLISIDIR”

İl Müftü Yardımcısı Özer Cömert’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Müftü Aydın, davete icabet eden muhtarlara teşekkür ederek şöyle konuştu; “Muhtarlar Günü vesilesiyle muhtarlarımızı davet ettik. Salgın hastalık nedeniyle bütün muhtarlarımızı çağıramadık, sizleri temsilen davet ettik.

Diğer muhtarlarımız umarım anlayışla karşılarlar. Bu günde devletimize, milletimize köyümüze mahallemize hizmet edip Rahmet-i Rahman'a kavuşan muhtarlarımızı da rahmetle yâd edelim istedik. Değerli muhtarlarımız sizler seçilmiş insanlarsınız ve insanlara hizmet ediyorsunuz. Peygamberimizin hadis-i şerifinde bildirdiği üzere “İnsanlara hizmet eden insanların en hayırlısıdır. Sizler gece-gündüz demeden vatandaşların hizmeti için koşuyorsunuz. Ben bugüne kadar yaptığım hizmetlerde bir başarıya ulaştım ise bunu muhtarlarımızla beraber yaptım. Burada olduğumuz müddetçe de bu hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Muhtarlarımız gerek mahallelerde gerekse köylerde camilerin hizmetine koşan değerli insanlarımızdır. Hocalarımız Resulullah’ın makamı mihrap ve mimberde görev yaparken, muhtarlarımız da camilerimizin her türlü ihtiyaçları için koşturuyorlar. Allah hepinizden razı olsun. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız sizlere çok büyük değer veriyor ve siz bunu biliyorsunuz. Allah için biz de kurum olarak sizlere çok büyük değer veriyoruz. Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası birçok muhtarın camiler için koşturduğuna şahit oldum. Camileri imar etmek bütün Mü’minlerin üzerine vazifedir ama siz muhtar sıfatınızla bu hayırlı işe koştuğunuz zaman Allah yardım eder yolunuzu açar. Rabbim hepinizden razı olsun, hayırlarınızı kabul eylesin. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Müftü Aydın’dan sonra kısa bir konuşma yapan Başkan Mehmet Ali Dumandağ, Müftü Selami Aydın’ın göreve geldiği ilk günden bu yana Elazığ’a hizmet için koşturduğuna yakından şahit olduğunu belirterek teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül ise, muhtarlar olarak ilk kez toplu halde Müftülük tarafından ağırlandıklarını ifade ederek, Devlet ve Millet el ele halkımızın hizmetinde olacaklarını söyledi.

Programın sonunda Müftü Aydın günün anısına Dernek Başkanı Ahmet Gül’e Türk Bayraklı bir tablo hediye etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol