Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ MUSİKİ KONSERVATUVARI DERNEĞİ 50. SANAT YILI GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği’nin 50. Sanat Gecesi kapsamında Türk Edebiyatı Vakfı Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülü Takdim ve Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği 50. Sanat Yılı Ödül Takdim Törenleriyle, Naci Sönmez ve Esat Kabaklı konseri gerçekleştirildi.

Programa, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇAĞLAR: “ELAZIĞ MUSİKİ KONSERVATUVAR DERNEĞİ 50. SANAT YILININ SEVİNCİNİ YAŞIYOR”

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği Başkanı Hakan Çağlar, derneğin kuruluşunun 50.yılı nedeniyle mutluluk yaşadığını dile getirdi. Çağlar, “Bugüne kadar her alanda yetiştirdiği çok sayıda değerli sanatçılar ile Ülkemizin kültür sanat hayatına damgasını vurmuş yarım asırlık bir çınar olan Elazığ Musiki Konservatuvar Derneği 50. Sanat yılının sevincini ve mutluluğunu yaşıyor” dedi.

SÖNMEZ: “50. YILDA BİZLERE BİR HEDİYELERİ OLACAK İNŞALLAH”

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği Kurucu Başkanı Naci Sönmez, kürsüde duygu dolu anlar yaşadı.

Sönmez, derneğin yer sorununun çözümünü talep etti. Sönmez, “Bu yıl yer meselemizde 50 yılda çok insana dokunduk çok sanatçı yetiştirdik ve bununla insana dokunduğumuz için sevinebiliriz, gurur duyabiliriz ancak bir konuyu çözemedik değil mi Sayın Valim Sayın belediye başkanım yer meselesini çözemedik Sayın Rektörüm. Bu da belki başta bana bu kusur yükleyin bizim acizliğimiz, beceriksizliğimiz olarak görünüz ama devlet büyüklerimiz olarak 50. Yılda inşallah çabalarıyla ve gayretleriyle yönetimimizin, başkanımızın gayretiyle zannediyorum bu da 50. Yılda bizlere bir hediyeleri olacak inşallah” dedi.

KABAKLI: “MUSİKİ CEMİYETİ ELAZIĞ’IN BİR MARKASIDIR”

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği’nin önemli faaliyetler yürüttüğünü kaydetti. Kabaklı, “Herkes taşın altın elini koyup Elazığ’ın markalarına sahip çıkmak zorunda. Musiki cemiyeti Elazığ’ın bir markasıdır” dedi.

SEPTİOĞLU: MUSİKİ CEMİYETİ ELAZIĞ’IN GÜÇLÜ KÜLTÜRÜNÜ YENİ NESİLLERE AKTARACAK HOCALAR YETİŞTİRMİŞ”

Kent Konseyi Başkanı Rüstem Kadri Septioğlu, derneğin Elazığ kültürünü yaşatmaya devam ettiğini belirtti. Septioğlu, “Yalnız Musiki namelerinde kalmamış çok güzel bir şekilde Elazığ’ımızın bu güçlü kültürünü yeni nesillere aktaracak hocalar yetiştirmiş, edep ve adaba dair bilgiler aktarmışlardır” dedi.

Türk Edebiyatı Vakfı Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülü Takdim Töreni gerçekleştirildi.

TORAMAN: “EMEK VEREN HİZMET VEREN HERKESE ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM”

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ’ın, Türk kültürünün önemli kaynaklarından biri olduğunu vurguladı. Toraman, “50 yıllık bir cemiyet, 50 yıllık bir Vakıf ve Türk kültürüne, Türk Edebiyatına büyük hizmet etmiş büyük isimler Ahmet Kabaklı ve onun mirasına sahip çıkanlar. Ben Naci bey başta olmak üzere cemiyetin kuruluşundan bugüne kadar emek veren hizmet veren herkese bu asil milletin bir ferdi olarak şükranlarımı arz ediyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz iyi ki varsınız” dedi.

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği 50. Sanat Yılı Ödül Takdim Töreni yapıldı.

GÖKTAŞ: “ELAZIĞLI HEMŞERİLERİMİZİN ŞEHİRLERİNE YAKIŞIR BİR KONSERVATUVAR BİNASINI BİZE KAZANDIRMASINI ÖZELLİKLE İSTİYORUZ”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, FÜ konservatuvarının yenilenmesi gerektiğini istedi. Göktaş, “Fırat Üniversitesi Konservatuvarının mevcut haliyle ben Elazığ’a yakışmadığını kendilerine söyledim. Bütün akademik birimlerimiz çok iyi gelişim ve dönüşüm göstermişler ancak bizim şuanda konservatuvarımız bir binanın bodrumunda eğitim veriyor. Rüstem başkanımda söz verdiler bunu burada teyit etmek için özellikle söylüyorum Elazığlı hemşerilerimizin şehirlerine yakışır bir şirin bir konservatuvar binasını bize kazandırmasını özellikle istiyoruz” dedi.

Daha sonra Naci Sönmez ve Esat Kabaklı konseri gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol