Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Elazığ Mutfağının Tanıtılmasının Zamanı Geldi

Başkan Çağlar, Elazığ yemeklerinin tanıtımı hakkında adımlar atılması gerektiğini söyleyerek önerilerini açıkladı.  “Elazığ Valiliğinin mutfak kültürümüzü ve yöresel yemeklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak ve yok olmasının önüne geçerek kayıt altına almak amacı ile yaptığı çalışmaları önemsiyor ve kutluyoruz. Ancak bu çalışmalarının yeterli olmadığını özellikle belirtmek istiyoruz. Bu konuda farklı ve daha ileri adımlar atılarak bu zenginliğimizin öne çıkarılması ve iyi tanıtılmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Günümüzde farklı lezzet arayışları üzerine kurgulanmış gezi veya tur düzenlemeleri gittikçe daha fazla ilgi görmeye başlamıştır. Bu nedenle sahip olduğumuz zengin mutfak kültürümüzün de göz ardı edilmemesini, ilginç ve farklı lezzetlerinin yer aldığı mutfağımızın da tanıtılmasının zamanı geldiğini düşünüyoruz. Gastronomide Gaziantep ve Hatay’ın yaptıklarını ve başarılarını niye görmüyoruz ve örnek almıyoruz. Daha ne bekliyoruz? Bu nedenle vakit geçirmeden mutfak kültürümüzün tanıtımı için yeni projeler geliştirilmesini ve uygulamaya konulmasını öneriyoruz. Özellikle Elazığ ve çevresinde yetişen ve dünyaca ünlü “Öküzgözü” ve “Boğazkere” üzümlerini ve bunlardan üretilen şaraplarımızı tanıtmak için çaba göstermeliyiz” dedi.

MUTFAĞIMIZIN DOĞRU BİR BİÇİMDE TANITILMASINI ARZU EDİYORUZ

Çağlar, “Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı 2011 yılında Ankara’ da derneklerimizle birlikte ilk “Elazığ Tanıtım Günleri” ni gerçekleştirmişti. Pandeminin yarattığı olumsuz ortamın kalkması ile Vakıf olarak şimdi de “Elazığ Mutfak Günleri” düzenleyerek bu tanıtımı da ilk kez yapmayı düşünüyoruz. Öncelikle şehir merkezinde ve Harput’ta Elazığ yemekleri sunacak restoranların açılmasını ve bu konuda kadın girişimcilerin seçilerek, öne çıkarılmasını, teşvik edilmesini ve mutfağımızın doğru bir biçimde tanıtılmasını arzu ediyoruz” dedi.



 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol