Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ NEFES ALACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda geçtiğimiz yıl başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyası bu yıl da devam ediyor.

Kampanya kapsamında 11 Kasım saat 11:11’de 81 il ve 922 ilçede aynı anda fidan dikim çalışması gerçekleştirildi. Bu yılki çalışmalar çerçevesinde 1-30 Ağustos tarihleri arasında 11 Milyon fidan toprakla buluşacak.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da fidan dikim çalışması gerçekleştirildi. Elazığ merkez Bağlarca Köyünde düzenlenen programa Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kurum ve kuruluş müdürleri, kamu personeli, veliler ve öğrenciler katıldı.  Programda Vali Yırık ve katılımcılar fidan dikti.

ELAZIĞ'DA 223 BİN FİDAN DİKİLECEK

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, programda yaptığı konuşmada, Geleceğe Nefes kampanyası kapsamında Elazığ'da 1-30 Ağustos tarihleri arasında 223 Bin fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.

Ağaçlandırma çalışmalarıyla Elazığ'ın yemyeşil bir kent haline geleceğini ifade eden Vali Yırık, "Bugün tüm Türkiye'de, tüm vilayetlerde 11 milyon ağaç toprakla buluşuyor. İnsanlarımız, vatandaşlarımız ağaçlandırma seferberliğinde. Hepimiz değişik vesilelerle yurt dışına gittiğimizde oradaki memleketlerin ne kadar yeşil oluğuna şahit oluyoruz. Ebetteki yapılan güzel çalışmalar kendiliğinden olmuyor. İnsanlar çalışıyorsa, insanlar emek veriyorsa, üretiyorsa gerçekleşiyor. Biz de Türk Milleti olarak bu coğrafyada Misakı Milli'de yaşayan insanlar olarak atalarımızdan aldığımız bu toprakları en güzel şekliyle, en yeşil haliyle çocuklarımıza bırakmak durumundayız.  Bu çalışmanın özü aslında budur. 1 - 30 Ağustos arasında toplamda 223 bin fidanı, günde 7.700 fide olmak üzere geleceğimize nefes projesi ile buluşturuyoruz. Her gün gerek Harput'ta gerek başka bir mekanda, gerek bir köyümüzde gerek bir kurumumuzda bir gün diyanet mensupları, diğer gün milli eğitim camiasının elemanları diğer gün sağlık çalışanlarımız başka bir gün kolluk kuvvetlerimiz ağaçlandırma çalışması yapıyor. İnşallah bu yaptığımız çalışmalarla Elâzığ’ımız daha yemyeşil bir Elazığ olacak. Hem daha iyi bir Elazığ bugün için söz konusu, yarın da bugünden daha iyi bir Elazığ olacak. İşte bu yaptığımız çalışmalarla. Biz biliyoruz ki bizim üretmemiz, çalışmamız lazım. Bizim insanlara geleceğimize nefes olmamız lazım. Memleketimizi yeşillendirme amacıyla çıkılan bu yolda Sayın Cumhurbaşkanımıza böyle bir yol açtığı için şükranlarımızı sunuyoruz. Bu yeşillendirmeyle, yapılan bu çalışmayla inşallah geleceğimize, çocuklarımıza hepimize bir nefes olacak. Tüm burada bulunan kardeşlerimizi, yavrularımızı, eğitimcilerimizi bugün burada ağaç dikme sevdasıyla buluşturduğu burada emek veren tüm kardeşlerim tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. İnşallah geleceğimiz yemyeşil olsun. " şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ELAZIĞ NEFES ALACAK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol