Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

"ELAZIĞ ÖNEMLİ BİR TARIM BÖLGESİ"

Elazığ STK Platformu, Kent Konseyi ve Şehir Meclisi tarım, hayvancılık, su ürünleri ve ormanlık alanlar için hazırladıkları deklerasyon çalışması ile ilgili ortak açıklama yaptı.


* AKSUOĞLU; "BİZ TARIMI ÇOK ÖNEMSİYORUZ"
Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu düzenledikleri toplantının amacına değinerek, Elazığ’da tarımı önemsediklerini söyledi.  Aksuoğlu, “Buradaki toplantımızın amacı daha önce üzerinde çalışmış olduğumuz tarım deklarasyonunu güncelleyip başkanlarımdan bu noktada desteklerini almaktı. Bizlere çok kıymetli bilgiler ve destekler sundular. Biz tarımı çok önemsiyoruz. Dünyada da bir sorun olma haline gelmeye başladı. Tedarik zincirleri bozulmaya başlandı” denildi.


*SEPTİOĞLU; " KÖY ARTIK FAKİRLERİN DEĞİL ZENGİNLERİN OLDU"
Elazığ'ın önemli bir tarım bölgesi olduğunu ifade eden Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadir Septioğlu;“Elazığ zaten önemli bir tarım bölgesi. Geçmişte sanayi ön plana çıkmıştı. Tarım geri planda tutulurdu. Şehir ve kent ön plandaydı, köy geri planda kalırdı. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini ölçerken ne kadar sanayileşmiş ne kadar kentte yaşayan nüfusu var diye de bakarlar. Artık bu tam tersine döndü. Tarım daha öne geçti köylerde yaşamak daha sağlıklı ve doğal olduğu için köy artık fakirlerin değil zenginlerin oldu” diye konuştu.
DEMİRBAĞ; " TARIM VE HAYVANCILIK SAHİP ÇIKILMADIĞINDA UNUTULAN BİR SEKTÖR."
Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ ise,  Tarım ve hayvancılığın bu şehrin en önemli üretim sektörlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çekerek; "Tarım ve hayvancılık, canlı ve dinamik bir sektör. Dinazmini kaybetmeyen bir yapı. Farklı sektörlerdeki gibi durum değil. Belli dönemlerde çok iyi şartlarda yükseliyor. Sahip çıkılmadığında unutulan bir sektör”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol