Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ TOKİ’YE KURBAN EDİLDİ

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ve Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu deprem sonrasında Elazığ’ın yaşadığı sorunları incelemek üzere Elazığ’a geldi. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ve Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu Elazığ temasları kapsamında Yeni Ufuk ve Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Nafiz Koca’yı da ziyaret ettiler.  

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan milletvekilleri Elazığ’ın yaşadığı sorunları mecliste dile getireceklerini ve mecliste Elazığ’ın sesi olacaklarını ifade ettiler.

Temasları ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Milletvekilleri Cinisli ve Kabukcuoğlu TOKİ tarafından inşa edilen konutlara dikkat çekerek konutların yetersiz ve niteliksiz olduğunu kaydettiler.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ve Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu’nun  Koca’ya gerçekleştirdiği ziyarete İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, Belediye Meclis Üyeleri Gültekin Koç,  Kahraman Doğan ve İYİ Partili İl Teşkilatı üyeleri katıldılar. 

“Bunları Yukarıya İletmenizi Elazığ Adına İstirham Ediyoruz” 

Ziyaret sırasında değerlendirmelerde bulunanYeni Ufuk ve  Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Nafiz Koca, milletvekillerine gerçekleştirdikleri ziyaret dolayısıyla teşekkür etti.

Koca Elazığ’ın deprem sonrası yaşadığı ve bir türlü çözüme kavuşturulmayan sorunlarına da dikkat çekerek Milletvekillerinden bu sorunları meclise taşımalarını istedi. Koca, “24 Ocak depreminden bu yana ilimize halkın sorunları ile ilgilenme adına hemen hemen bütün partilerin vekilleri geldi.

İYİ Parti’de deprem sonrası ilk kez ilimizi ziyaret ediyor.  İYİ Parti’ li vekiller depremin yaratığı sorunları ve halkın yaşadığı durumu görmek için ilimize gelmiş bulunmaktalar.

Bu ziyaret dolayısıyla çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.  Sayın vekillerimiz bu gelişlerine bir anlam kazandırmak istiyorlarsa biz hem Elazığ Basını hem de Elazığ kamuoyu adına şunu istirham ediyoruz. 

Lütfen bu gezileriniz siyasi olmasın.  Depremin yaralarının tam anlamıyla sarılmaya çalışmadığı bir kente geldiniz. 

Devletin yerinde yatırımlar ayırdığı bu şehirde kaynakların çok iyi kullanılmadığına inanıyoruz. 

Sayın vekillerimizin de milleti temsilen buradaki sıkıntıları yerinde inceleyip görmelerini ve rapor halinde özellikle sayın cumhurbaşkanımıza ve genel başkanları Sayın Meral Akşener Hanımefendiye ulaştırmalarını istirham ediyoruz.  

  24 Ocak Depremi Elazığ’da bir milat olabilirdi. 

Değerlendiremedik.

Elazığ TOKİ’ye kurban edilen bir şehir oldu.  

TOKİ’nin getirdiği müteahhitlerin Elazığ’da ki taşeron firmalarını mağdur ettiği olaylar var. 

Evler teslim edildikten sonra bile oturulmayacak konutlar var. 

Özelikle Mustafapaşa, Rüstempaşa ve Abdullahpaşa Mahallelerimizde bir katta 8 daireyi ve koridorlarında tabutun bile döndürülemediği apartmanları görün. 

Bunları bizler adına yukarıya iletmenizi Elazığ adına istirham ediyoruz. ”dedi   

“Elazığ İle İlgili Olarak Dinlediklerimizin Hepsinin Bir Masal Olduğunu Anladım”

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ise yaptığı değerlendirmede Elazığ’da deprem sonrası yaraların sarılmadığını gördüğünü bu nedenle üzüldüğünü ifade etti. Cinisli , “ Nafiz Bey’e misafir perverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.  Elazığ bir Erzurumlu olarak kendime çok yakın bulduğum güzide bir şehirdir.

Deprem sonrasında ben Elazığ’daydım.  Eskişehir Milletvekilimiz Aslan Bey ile Elazığ’a tekrar geldik.  Maalesef Elazığ’da beklediklerimi bulamadım. 

Elazığ’a gelince Elazığ’ın yaralı ve dinlediklerimizin hepsinin bir masal olduğunu anladım. 

Gerçekleştirdiğimiz temaslar ve Elazığlı hemşerilerimizin verdiği bilgiler beni bir Erzurumlu olarak çok üzdü.  Elazığ tıpkı Erzurum gibi ülkemizin kilit taşlarından olan bir şehirdir. Elazığ’ın ayakta durması lazım. Elazığlıların memleketinde mutlu olması lazım.  Bu toprakları terk etmemesi lazım.  Elazığ ve Erzurum gibi güzide şehirlerimizin kendi insanlarıyla zenginleşmesini istiyoruz.  

Elazığ çok zengin bir alt yapıya sahip… İnsanından tutun da üniversitesine varıncaya kadar… Elazığ’da Türkiye ortalamasına eşit bir genç nüfus ortalaması var.  Doğası son derece müsait, tarım için gerekli olan suyu, toprağı ve güneşi var.  Yetişmiş insan gücü ve bilgi birikimi var.  Lojistik imkanları daha da güçlendirilirse Elazığ’ın Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olmaması için hiçbir neden yok.” İfadelerini kullandı 

   “Deprem Konutlarının Bir Aldatmaca Olduğunu Buraya Gelince Daha İyi Anladım”

Maden ilçesine ve TOKİ tarafından yapılan konutlara da dikkat çeken Cinisli,”  Elazığ bir deprem şehridir. Bu nedenle deprem sonrası şehrin kurulduğu noktaları doğru bulmuyoruz.  Örneğin Maden ilçemiz,   doğal olmayan bir heyelandan dolayı çok ciddi sıkıntılar var. Maden ilçemiz fay hattı üzerinde olmayan yeni bir alana kurulması gerekirken yine farklı bir deprem fayı üzerindeki bir noktaya taşınmak istendiğini biliyorum.  Bu noktada Maden için iki kez soru önergesi verdim. Elazığ ile ilgili olarak da genel kurulda iki kez meclis konuşması yaptım.  İYİ Parti olarak Türkiye’nin dikkatini Elazığ’a çekmek için uğraş veriyoruz.  Deprem konutları çok önemli…  Deprem konutları ile ilgili olarak çok büyük şikayetler alıyoruz.   Deprem konutlarının bir aldatmaca olduğunu buraya gelince daha iyi anladım.  Bunların notlarını alacağız. Elazığ’ın hak ettiği muameleyi görmesi için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.” Dedi    

 “Konutların Niteliksiz ve Yetersiz Olduğunu Gördük. “

 İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu ise yaptığı değerlendirmede  “Bizler deprem sonrasında Elazığ’ın yaralarının sarıldı diye biliyorduk. Ancak gördük ki, 40 bin konuta ihtiyaç duyulurken sadece 13 bin konut inşa edilmiş. Yapılan bu konutların da niteliksiz ve yetersiz olduğunu gördük.  Bu konutların elden geçirilmesi ve Elazığ neyi hak ediyorsa o işlerin yapılması gerekiyor.  Yasak savma şeklinde yapılan inşaatlar ve hizmetler Elazığ’a yakışmıyor.   Genel başkanımız Meral Akşener’in talimatları ile tüm Türkiye’yi dolaşıyoruz. Bu kapsamada Elazığ’da çeşitli temaslarımız oldu.  Elazığ’ın eksikliklerini tespit ediyoruz.  Bu İYİ Parti için bir plan ve pusuladır.  Bu problemlerle ilgili olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ için de gerekli olan neyse yapacağız. Elazığlı gerçekten yapılanlara layık değil. Elazığ imkanları son derece yerinde olan bir şehirdir. Maalesef bu imkanları yeterince kullanılmıyor.  Her yanı su ile çevrili olmasına karşın buradaki insanlar sulu tarım yapamıyorlar.   Elazığ’da %40’ları bulan bir işsizliğin olduğunu duyduk, çok üzüldük. İşsizlik, huzursuzluk ve geçimsizliğin Elazığ’da tüm Türkiye’den daha fazla olduğunu gördük.  Hükümet Elazığ’a sözde değil özde eğilmelidir.  Buradaki eksiklikler ile ilgili gereğini yerine getirmelidir.  Milletvekili arkadaşım Naci Cinisli ile birlikte mecliste Elazığ’ın sesi olacağız. Elazığ’ın yaşadığı sorunların takipçisi olacağız.  Elazığ ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. “ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol