Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ YİNE YOK!

Elazığ yeni bir sahipsizlik konusuyla daha gündeme geldi. TBMM'de kurulan Deprem Araştırma Komisyonunda temsilci bulunduramayan Elazığ, bu kez Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliği tarafından düzenlenen Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı'na davet edilmedi.

'Sahipsiz Elazığ' denildiğinde kıyameti koparanların, Elazığ'ın bu tür önemli programlara katılmamasına nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.

BİRÇOK İLDEN KATILIMCI KATILDI

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliği tarafından Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayda TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, JICA Türkiye Ofisi Temsilcisi Nobuhiro Ikuro, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoglu, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ın açılış konuşmalarını yaptılar.

Panele, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKUT Başkanı Recep Salcı ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen katıldı.

ELAZIĞ YİNE YOK SAYILDI

24 Ocak 2020 tarihinde ciddi bir deprem yaşayan ve hala deprem yaralarının sarılmadığı Elazığ ve İzmir’den temsilcinin panelde bulunmaması dikkat çekti.

Çalıştayın konusu afet riskini azaltma ve deprem ise çok yakında bir geçmişte deprem ve afetin en acısını yaşayan Elazığ’dan kimsenin davet edilmemesi tepkilere de yol açtı. Kaldı kı yaşanan İzmir depreminde Elazığ’dan afet acil durum ekiplerinin gidip İzmir’de başarı arama kurtarma çalışmalarına imza atmaları tüm ülkede takdir toplarken böylesine önemli bir çalıştayda yer almamasının izahı mümkün değil.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde oluşturulan Deprem Araştırma Komisyonunda da tüm beklentilere rağmen Elazığ’dan bir üyenin yer almaması karşısında Sahipsiz Elazığ deyimine kızanların ve tepki gösterenlerin bu çalıştayda da Elazığ’ın yok sayılmasına ne cevap verecekleri merak konusu oldu.

SAHİPSİZ ELAZIĞ

Elazığ’ın hep dışarıda bırakılması karşısında vatandaş tepki gösterdiğinde ilin iktidar milletvekilleri, ağza alınmayacak sertlikte tepkiler gösteriyorlar. Öyle ki sahipsiz Elazığ diyenleri terör örgütü ile ilişkilendirip kanlarından şüphe ettiklerini dahi pervasızca söylerlerken böylesine önemli bir çalıştayda üstelik de Türkiye Afet ve Acil Durumu Kurulunun 15 uzman üyesinden birinin (Doç.Dr. Kürşat Alyamaç) Elazığ’da olmasına rağmen çalıştaya davet edilmemesine nasıl bir gerekçe sunacakları ayrı bir merak konusu oldu.

Anahtar Kelimeler:
ELAZIĞ YİNE YOK!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol