Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Elazığ’da Aşı Olanların Sayısı 20 Bin 902 Oldu

Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 ile mücadele kapsamında  Çin’den aldığı   aşılar uygulanmaya devam ediyor. 30 Aralık 2020 tarihinde Türkiye’ye ilk partisi ulaşan inaktif Covid-19 aşıları Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda incelendikten sonra acil kullanım onayını aldı. 13 Ocak 2021 tarihinde ise ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerine uygulanan Covid-19 aşısı daha sonra 14 Ocak tarihinden itibaren sağlık çalışanlarından başlayarak belirlenen program dahilinde uygulanmaya başladı.

  Türkiye genelinde aşılanan vatandaş sayısı 2 milyon 700 bini aştı. Sağlık bakanlığı tarafından paylaşılan aşı haritasında  şimdiye kadar Elazığ’da 20 bin 902 kişinin aşı olduğu belirtildi. Ayrıca Elazığ’da  sağlıkçıların ikinci doz aşılarını vurulacağı ve Elazığ’da 70 yaş üzerinde bulunan vatandaşları aşılama çalışmalarının da başladığı öğrenildi.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol