Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ’DA AŞI UYGULAMASI BAŞLADI

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ve Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş'e de aşı yaptırdı.

"256 AŞI ODASI AÇTIK"

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, yaptığı açıklamada, Elazığ'da hizmet veren kamu ve özel hastanelerinde toplam 256 aşı odası hazırlandığını belirterek, "Bildiğiniz gibi Covid-19 aşısı bir süre önce ülkemize geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından bir takım testlerden geçirildi. En son acil kullanım onayı alındı.

Dün akşam itibariyle de başta Sayın Sağlık bakanımız aşı uygulamasını yaptı.

Bizler de Elazığ olarak bugün sabah 08:00 itibariyle bütün özel ha ve kamu hastanelerinde üniversite hastanesinde toplum sağlığı merkezlerinde, aile sağlığı merkezlerinde aşı uygulamalarına başladık. Tabi bunun öncesinde bizim aşı odalarıyla ilgi bir çalışmamız vardı. Aşı uygulamaları aşı merkezlerindeki aşı odalarında yapılmaktadır.Birtakım kuralları var.

Biz de Elazığ genelinde bugün itibariyle 256 tane aşı odası açtık.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde toplamda 50 adet aşı odamız mevcuttur.

Aşı uygulama odasının birtakım özellikleri var. Burada bir defa bir hemşire, bir sağlık personeli aşı uygulayacak. Aşı uygulanacak ekipman var.

Gelen hastaların muayeneleri yapılıyor ancak yinede herhangi bir reaksiyona, bir olumsuzluğa karşı bütün acil tıbbi ekipmanlarımız ve ilaçlarımız burada hazır bulunmakta. Yine 10 odaya bir tane acil müdahale odası ayarlanacak şekilde bir dizayn yapıldı." dedi.

AŞILAMA RANDEVU SİSTEMİ İLE OLACAK

Sağlık Müdürü Polat, aşı uygulamasının randevu sistemi ile olacağını belirterek, "Aşı uygulamasında bazı öncelikli gruplar var. Biz bugün itibariyle sağlık çalışanlarından aşı uygulaması başladı.

Bundan sonraki aşamalarında öncelikli grupları Sağlık Bakanlığımız kamuoyu ile paylaşacak. Belli bir algoritma ile vatandaşlarımız da aşılamaya alınacak. Aşılama randevu sistemi ile olacaktır.

Randevu Alo 182 hattından oluşturulabilir. Bunun için vatandaşlarımız gelmeden önce randevularını almaları lazım." diye konuştu.

ELAZIĞ'A 9 BİN 240 AŞI GELDİ

Elazığ’da 9 bin 240 tane aşı geldiğini belirten Polat, "Bu bizim Elazığ'daki sağlık personelimizin tamamını karşılamakta. Şunda hiçbir sıkıntımız yok.

Aşı yaptırsak bile yine maske, mesafe ve temizliğe önem göstermemiz lazım. Vatandaşlarımızın bu konuda rehavet göstermemelerini istirham ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol