Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

Elazığ’da Kaç Suriyeli Var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyon Suriyeli'nin evlerine dönüşü için planın hazır olduğunu söyledi. Bu hazırlanan plan 8 aşamalı olacak ve Türkiye’de yaşayan Suriyeliler geri dönecek. Ancak bu plan devreye girene kadar, ülkemizin hangi ilinde kaç Suriyeli vatandaşın olduğu merak edilmeye başlandı.

Bu illere dair detayları İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinden yayınlandı.


HANGİ İLDE KAÇ SURİYELİ VAR

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde ilk olarak yıllara göre ülkemize giriş yapan Suriyelilerin net sayısı yer aldı.

Buna göre 2012 yılında ülkemizde 14.234 Suriyeli varken bu rakam 28 Nisan 2022 yılı itibarıyla 3.762.686 oldu. Ayrıca en ciddi artışın 2013 yılından sonra yaşandığı görüldü. Suriyelilerin en yoğun bulunduğu il ise İstanbul. Resmi rakamlara göre İstanbul'da 542.602'ye yakın Suriyeli var.


ELAZIĞ’DA SURİYELİLERİN NÜFUSU ORANI 2.25%

Açıklanan resmi rakamlara doğrultusunda Elazığ’da kayıt edilen 13 bin 237 Suriyeli yaşıyor. 588 bin 88 nüfusu sahip Elazığ’da Suriyelilerin kent nüfusuna oranı yüzde 2.25 olarak kaydedildi.

Elazığ ülke sırlamasında ise en çok Suriyeli'nin yaşadığı 29. Şehir oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol